Formstarka Spezia är på jakt efter sin fjärde raka Serie A seger när de gästar nykomligen Salernitana på Stadio Arechi. En lämplig uppgift då Salernitana är tabelljumbon med en urusel poäng. De har förlorat sju av de åtta senaste ligamatcherna. Spezia har fyra segrar på de fem senaste omgångar. 1x2-oddsen känns inte alls nyktra, då marknaden ser på detta möte som vidöppet. Nix pix. Nej. Spezia ska vara givna favoriter att gå segrandes ur duellen och därmed få en ännu större arbetsro i tabellen.

Efter att ha kommit tvåa i Serie B förra säsong flyttades Salernitana upp till den högsta divisionen. Väl där har de har enorma problem att etablera sig. Det har bara blivit 10 poäng på 22 matcher - med 17 förluster som facit. De har både nätat minst antal gånger och släppt in flest mål. Då det är åtta poäng upp till säker mark talar det mesta för att de åker ner igen. Bakom sig har de två storförluster mot Lazio och Napoli, där de har läckt in sju mål. I truppen saknas Francesco Di Tacchio, Matteo Ruggeri och Mamadou Coulibaly, som är i sjukstugan. Samt att Federic Vaseli är avstängd. Under januari har de tagit in Federico Fazio, Pasquale Mazzocchi, Emil Bohinen, Ivan Radovanovic och Lys Mousset som förstärkningar. Bör knappast göra någon skillnad.

Gästerna Spezia, som slutade på en 15:e plats förra säsongen, har inlett trögt. Dock har formen under de senaste veckorna varit enormt imponerande. Att lyckas vinna tre raka matcher över Genoa, AC Milan och Sampdoria är inget som kan skämtas bort. I och med segrarna har de klättrat upp till en 14:e plats i tabellen, med åtta poäng ovanför bottenstriden. Just bortaspelet har förbättrats enormt, där de har tre raka segrar bakom sig mot Napoli, Genoa och AC Milan. I truppen saknas bara Simone Bastoni, som är skadad. Annars kan tränaren Thiago Motta ta ut sin bästa möjliga trupp. Då formen är utmärkt är de favoriter till att vinna.

Därmed finns det ett stort odds värde i att lägga ett spel på en Spezia seger på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Salernitana seger och vinst vid en rak bortaseger till Spezia.

Speltips Salernitana - Spezia:
2 asian 0 (samma som Spezia draw no bet) - odds 1.80 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Salernitana:
Luigi Sepe, Pasquale Mazzocchi, Radu Dragusin, Federico Fazio, Luca Ranieri, Emil Bohinen, Ivan Radovanovic, Lassana Coulibaly, Simone Verdi, Lys Mousset & Franck Ribery.

Preliminär startelva - Spezia:
Ivan Provedel, Kelvin Amian, Martin Erlic, Dimitrios Nikolaou, Arkadiusz Reca, Jakub Kiwior, Emmanuel Quartsin Gyasi, Giulio Maggiore, Jacopo Sala, Daniele Verde & Rey Manaj.
---

This is the stats tab
This is the post tip