Det väntar en blytung uppgift för Salzburg hemma på Red Bull Arena Wals-Siezenheim när stormakten Bayern München gästar dem. Detta är den första av två åttondelsfinaler i Champions League slutspelet. För första gången någonsing har Salzburg tagit sig vidare till slutspelet, efter att ha kommit tvåa i gruppen. Bayern München gör sin nittonde raka slutspel och ses som en av favoriterna till titeln. Salzburg är stora underdogs, med all rätt, som riskerar att åka på storstryk mot ett revanschsuget lag.

Tack vare det fina hemmaspelet lyckades Salzburg ta sig vidare. Det blev segrar i alla hemmamatcher i Champions League. Avancemanget säkrades i den sista omgången, där det blev en seger över Sevilla med 1 - 0. Lille vann gruppen, före Salzburg, Sevilla och Wolfsburg. Salzburg har en trupp med unga och lovande spelare, som vågar ta för sig. Ligan är så gott som säkrad, med 16 poängs försprång i toppen. Truppen är något skadeskjuten. Den unga anfallaren Benjamin Sesko är i sjukstugan, precis som Ousmane Diakite, Zlatko Junuzovic, Albert Vallci, Bryan Okoh, Sekou Koita och Bernardo. Det är inte optimalt direkt.

Bayern München har kört över sitt motstånd i Champions League. Stormakten FC Barcelona, Benfica och Dynamo Kiev har slagits, både hemma och borta. Målskillnaden har skrivits till 22:3. Klart flest mål av alla i gruppspelet. Robert Lewandowski har sprayat in 9 mål i turneringen. Leroy Sane har gjort 5 mål. Ett avbräck är målvakten Manuel Neuer, som har opererat knäet. Sven Ulreich duger som ersättare i detta möte. Bayern München leder den tyska Bundesliga med 6 poäng före Dortmund. Dock finns en förlust mot Bochum i ryggen. En reaktion är därmed att vänta hos Bayern München spelarna, som är taggade till tänder.

Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Bayern München reser sig och vinner mötet med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Salzburg - Bayern München:
1 asian -1,5 (samma som Bayern München -1,5 mål) - odds 2.05 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Salzburg:
Philipp Köhn, Rasmus Kristensen, Jerome Onguene, Maximilian Wöber, Andreas Ulmer, Luka Sucic, Mohamed Camara, Nicolas Siewald, Brenden Aaronson, Karim Adeyemi & Noah Okafor.

Preliminär startelva - Bayern München:
Sven Ulreich, Lucas Hernandez, Niklas Süle, Dayot Upamecano, Benjamin Pavard, Joshua Kimmich, Corentin Tolisso, Serge Gnabry, Thomas Müller, Leroy Sane & Robert Lewandowski.
---

This is the stats tab
This is the post tip