Lazio stod för en kanoninsats mot Inter medan Sampdoria blev mosade av Salernitana.

Senaste möten
Lazio - Sampdoria 2-0
Sampdoria - Lazio 1-3

Serie A
3. Lazio 3 2 1 0 5:2 7
18. Sampdoria 3 0 1 2 0:6 1

Samp hemma
2 0 1 1 0:2 1

Formen
F, O, F

Senaste match
Salernitana - Sampdoria 4-0

Lazio borta
1 0 1 0 0:0 1

Formen
V, O, V

Senaste match
Lazio - Inter 3-1

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Samp (4-1-4-1) Audero - Bereszynski, Ferrari, Colley, Augello - Viera - Leris, Rincon, Sabiri, Djuricic - Caputo

Saknar:
Osäkra: De Luca, Conti, Trimboli

Lazio (4-3-3) Provodel - Lazzari, Patric, Romagnoli, Marusic - Milinkovic, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Saknar: Pedro
Osäkra:

Ja, det råder skilda förutsättningar inför onsdagens drabbning i Genoa. Hemmalaget Sampdoria kryssade hemma mot Juventus (0-0) men åkte sedan alltså på en förnedrande 0-4-förlust borta mot Salernitana. Coach Giampaolo måste snabbt få ordning på detta för Samp har inte gjort ett ett enda mål på tre matcher och står bara på en pinne efter att ha förlorat mot Atalanta i omgång ett.
Jag tror dessvärre, för deras del, att den här matchen blir ytterligare en nolla i poängprotokollet. Lazio är inne på år två med Sarri som huvudtränare och det är en helt annan tydlighet än motsvarande period förra året när ett nytt spel och nya spelare skulle spelas in. Lazio är mycket mer ett färdigt lagbygge och spelar en rolig fotboll med individuell kvalitet på många fötter. Skyttekungen Ciro Immobile, Felipe Anerson, Luis Alberto och Milinkovic förstås.
Jag tror inte att ett Sampdoria i svag form kommer orka stå i vägen för ett Lazio som ser ut att fungera väl och där bänken är bättre i år än på länge. Jag krånglar inte till det utan spelar bortaseger.

SPELTIPS
Jag tar Lazio till 1.90 hos Bethard (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip