Milan inleder Serie A-säsongen borta mot Sampdoria.
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5 på hemmalaget. Spelet sitter om Sampdoria undviker förlust. Bethard eller FastBet .

Under första halvan av fjolåret hade Milan titelhäng. Tappade det och såg ut att missa CL ett tag, men löste det till slut. Något av en överprestation med truppen de hade möjligen. Inför den här säsäongen rankas de som femma/sexa och det är väl där jag tror de kommer hamna:
- Donnarumma är ett tufft tapp. En av de bästa målvakterna i världen och en stor anledningen till att Milan överpresterade sett till expected goals against i fjol (släppte in färre mål än de "borde" sett till chanserna motståndarna skapade). Förre Lillekeepern Maignan är en okej ersättare, men inte lika bra.
- Çalhanoğlu (4+9 i ligan) har lämnat för Inter. Turken är möjligen lite överskattad enligt mig, men lär saknas över tid.
- Särskitl eftersom Zlatan inte är redo och vad han betyder vet alla. Även Kessié (13+4 i ligan i fjol) är skadad och missar matchen.
- Fått in bland andra Alessandro Florenzi, men han lär bara finnas på bänken här. Låter som att ett par spelare till ska in före fönstret stänger.

Tänkbar elva:
Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez; Bennacer, Tonali; Saelemaekers, Brahim Diaz, Leao; Giroud.

Ekdals Sampdoria går in i säsongen med Roberto D'Aversa vid rodret sedan Ranieri lämnat. Stommen i spelartruppen är till stora delar den samma och jag tror de kan bli ett stabilt mittenlag även den här säsongen (nia i fjol). Finns ett flertal rutinerade spelare som Candreva, Gabbiadini, Ekdal och Quagliarella, som har en hög potential när allt stämmer spelmässigt. Borde komma en bra prestation i en premiär inför fans (50% av arenan) mot ett randigt storlag som Milan ändå är. Har dessutom kvar dansken Damsgaard, som charmade alla under EM i somras. Ska bli spännande att följa honom under säsongen som kommer.

Tänkbar elva:
Audero, Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello, Thorsby, Ekdal, Candreva, Gabbiadini, Damsgaard, Quagliarella

Tidigt på säsongen och Milan har ett par tunga avbräck. Tycker de blivit väl stora favoriter mot ett kapabelt Sampdoria som kan vara svåra att bryta ned. Hemmalaget har också redan spelat en tävlingsmatch redan då de fick vidare i cupen förra veckan. Milan kan mycket väl vinna, men jag tycker det luktar lite kryss.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip