Hängmatch i Serie A!
Fortsätter att reka Sampdoria som jag återigen tycker blir undervärderade. Oddset har visserligen gått ner ett par punkter från igår (måndag) men 1.90 på Samp +0,5 (1X) tycker jag fortfarande känns för högt.

Fjolårets möten:
1617 Sampdoria - Roma 3-2
1617 Roma - Sampdoria 4-0 (Coppa Italia)
1617 Roma - Sampdoria 3-2

Serie A
5 Roma 20 12 4 4 31:15 +16 40p
6 Sampdoria 20 10 3 7 39:30 +9 33p

Sampdoria hemma:
8-0-2 25:9

Form:
F,F,V,F,V

Senaste match:
Sampdoria - Fiorentina 3-1

Roma borta:
5-3-1 14:5

Form:
F,F,O,F,O

Senaste match:
Inter - Roma

Sampdoria ligger sexa, en placering och sju poäng bakom Roma. I helgen vann man mot Fiorentina med 3-1 efter tre kassar av Fabio Quagliarella som därmed slog nytt personligt målrekord för en säsong, 35 år ung. Ni som läst mina rek tidigare under säsongen vet säkert redan hur pass starka Samp är hemma på Luigi Ferraris. Faktum är att det bara är Juventus som har ett bättre hemmafacit än Samp i Serie A. Och på tal om Juventus - den gamla damen enda bortaförlust i Serie A den här säsongen var just mot Sampdoria.
Roma hade en tuff bortamatch i söndags mot Inter. Huvudstadslaget var närmast segern, Inter kvitterade till 1-1 med fyra minuter kvar av ordinarie tid. Men Roma får nog ändå vara rätt nöjda med en pinne med tanke på att målvakten Alisson Becker var lagets klart vassaste spelare. Formsvaga Roma står nu på fem matcher utan seger. Kommer vändningen borta mot Sampdoria? Tveksamt.

Förväntade laguppställningar (La Gazzetta dello Sport):

Sampdoria 4-3-1-2
Zapata Quagliarella
Ramirez
Praet Torreira Linetty
Strinic Ferrari Silvestre Bereszynski
Viviano

AS Roma 4-3-3
El Shaarawy Dzeko Gerson
Nainggolan Strootman Pellegrini
Kolarov Fazio Manolas Florenzi
Alisson

Skadad: Gonalons, Karsdorp
Tveksam: De Rossi (KEY), Perotti (KEY)

Trots alla rykten kring Dzeko så verkar det mesta som att bosniern kommer att starta. Sampdoria med full trupp och en stabil seger i ryggen borde ha alla chanser i världen att knipa minst en poäng mot ett formsvagt Roma. Sampdoria har bara förlorat en av de åtta senaste hemmamatcherna mot Roma. Lagkapten De Rossi och Romas farligaste hot offensivt Perotti står båda som tveksamma och finns inte med i de preliminära laguppställningarna.

2-1/1-1?

@3quaristan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip