Söndagens kvällsmatchen i den italienska Serie A hämtas från Luigi Ferraris Stadium där Sampdoria tar emot Roma. Marknaden har Roma som en pytteliten favorit till seger. Själv anser jag att hemmalaget ska vara klara favoriter. Anledningen är dels för att Sampdoria spelar riktigt bra utan press. Laget befinner sig i mitten av Serie tabellen. Roma, dock, har tappat det - formmässigt, i Serie A och i Europa League. Formen är iskall och problemen för många för att de ska gå segrandes ur duellen.

Sampdoria har en bit upp till Europa Conference League platsen, som Roma äger i skrivandets stund. Likaså är det en bit ner till bottenträsket. Detta har inte direkt gjort att Sampdoria har slagit av på takten. Tvärtom. De har gett järnet i sina senaste matcher. Resultatet av ett avslappnat spel har lett till segrar över Verona och Crotone samt en förlust mot formstarka Sassuolo på bortaplan. Det är inte illa. Ett stort avbräck är att anfallaren Fabio Quagliarella (11 mål + 1 assist) är skadad och missar matchen.

Romas skadebekymmer är betydligt värre. Målvakten Pau López, ytterbacken Leonardo Spinazzola, mittfältaren Jordan Veretout, som senast klev av skadad mot Man United och anfallarna Stephan El Shaarawy och Pedro Rodriguez är borta i ytterligare några veckor. Roma har varit hårt skadedrabbat. Bland annat detta har lett till många poängtapp, där Roma endast har en seger på de fem senaste ligamatcher. Värst av allt är bortaformen med fem raka utan vinst på resande fot, i alla tävlingar.

Till denna match kommer Roma med en storförlust i ryggen. Det blev torsk med 2 - 6 i Europa League mot Manchester United. Roma blev totalt överkörda och lät motståndarna avfyra 11 skott på mål. Formen är iskall i Romas trupp där försvaret läcker in mål. Därmed lägger jag ett spel på en Sampdoria seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Roma bortaseger och vinst vid en rak Sampdoria seger i matchen.

Speltips Sampdoria - Roma:
1 asian 0 (samma som Sampdoria draw no bet) - odds 2.08 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Sampdoria:
Emil Audero, Bartosz Bereszynski, Lorenzo Tonelli, Omar Colley, Tommaso Augello, Mikkel Damsgaard, Morten Thorsby, Adrien Silva, Jakub Jankto, Valerio Verre & Manolo Gabbiadini.

Bekräftad startelva - Roma:
Daniel Fuzato, Gianluca Mancini, Chris Smalling, Marash Kumbulla, Davide Santon, Gonzalo Villar, Bryan Cristante, Bruno Peres, Henrikh Mkhitaryan, Edin Džeko & Borja Mayoral.
---

This is the stats tab
This is the post tip