Albin Ekdals Samp ska göra allt för tre poäng hemma mot SPAL.

Serie A
12. Spal 6 3 0 3 4:6 9
13. Sampdoria 6 2 2 2 9:3 8

Samp hemma

Samp - Napoli 3-0 (4-5 i hörnor)
Samp - Frosinone 1-1 (4-6)
Samp - Inter 0-1 (3-12)

Formen
O, F, O, V; F

Senaste match
Cagliari - Samp 0-0

SPAL borta
Bologna - Spal 0-1 (7-0 i hörnor)
Torino - Spal 1-0 (9-10 i hörnor)
Fiorentina - Spal 3-0 (11-1 i hörnor)

Formen
F, F, V, F, V

Senaste match
SPAL - Sassuolo 0-2

Efter en magisk säsongsstart har Sampdoria tappat lite kräm i benen på sistone. I premiären torsk borta mot Udinese med 1-0, men sedan slog man både Napoli och Frosinone (5-0). Två kryss och en torsk på sista tre där man haft ett svårt spelschema. 1-1 hemma mot Fiorentina, torsk 0-1 hemma mot Inter och 0-0 borta på Sardinien mot Ekdals gamla klubb Cagliari. Truppläget är dock bra och inför hemmamatchen mot SPAL tror jag både hemmalag och dess fans tror att Samp ska gå ut och gå för seger. SPAL är absolut inga sopor och det här blir inte på något sätt lätt på förhand, men Samp bör vara laget som styr och ställer hemma i Genoa.

Men att lova Samp-seger kan jag inte göra, SPAL har ett rätt bra Serie A-gäng och ligger en pinne före, men jag ser en matchbild framför mig där SPAL är rätt nöjda med poängen och allt utöver är en bonus. Samp kommer köra på för tre poäng för det här är den typen av matcher man ska vinna om man vill vara med och slåss om Europaplatserna.

Samps hörnstatistik på hemmaplan är kanske inte wow, men man får inte glömma vilka lag de mött. Napoli, Fiorentina och Inter. Tre klubbar som Samp inte bara går ut och öser på framåt mot. Tycker Samp -1 asian hörnor känns klart rimlig här med tanke på att de kommer gå hårt för tre poäng och SPAL är nöjda med att kontra.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Samp (4-3-1-2) Audero - Bereszynski, Tonelli, Andersen, Murri - Praet, Ekdal, Linetty - Ramirez - Quagliarella, Defrel

Saknar: Regini, Saponara

SPAL (3-5-2) Gomis - Cionek, Vicari, Felipe - Lazzari, Schiattarella, Valdifiori, Missiroli, Costa - Petegna, Antenucci

Saknar: Viviani, Kurtic

SPELTIPS
Jag spelar Sampdoria att vinna hörnstatistiken asian hcp -1 (måste vinna med två hörnor eller fler, pengarna åter om de bara vinner med en hörnas marginal) till 1.85 hos LeoVegas , 888sport and MrGreen (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip