På Stadio Luigi Ferraris gästas UC Sampdoria av nykomlingen Spezia i den italienska Serie A. Båda lagen befinner sig i botten av tabellen - precis ovanför nedflyttningszonen. Sampdoria har mött bra lag som de inte har klarat av att besegra och är vinstlösa i sina fyra senaste omgångar. Dock uppstår ett perfekt läge att vända på trenden när seriens sämsta försvar kommer på besök.

Tränaren Roberto D'Aversa har ett bra lag i Sampdoria, så det är förvånansvärt att de bara har tagit sex poäng efter åtta omgångar. Visst har spelschemat varit tufft med förluster mot stormakten Juventus och serieledarna Napoli. Samtidigt har Sampdoria spelat 3 - 3 mot Udinese, i ett möte som de borde ha vunnit. Antonio Candreva har varit lagets bästa målskytt med 3 mål. Sedan finns målfarliga Francesco Caputo och Fabio Quagliarella på topp, som kommer att börja spotta in mål snart.

Albin Ekdals Sampdoria har lite bekymmer i defensiven, som har släppt in ett par mål för mycket. Dock är det inget i jämförelse med Spezia, som har släppt in flest mål av alla i ligan. Det har blivit 20 insläppta mål. Försvaret håller inte en Serie A klass. Efter tre raka storförluster mot Juventus, AC Milan och Verona tog Spezia en seger senast hemma mot nykomligen Salernitana. Spezia har inte klarat av att hålla nollan en enda gång och kommer med största sannolikhet inte heller att lyckas med detta i Genua.

I Sampdoria är Mikkel Damsgaard skadad samt Morten Thorsby avstängd, efter sitt femte gula kort för säsongen. I Spezia är det en lång skadelista på försvararna Martin Erlic och Kelvin Amian Adou, mittfältarna Mehdi Bourabia och Jacopo Sala samt anfallaren Ebrima Colley är fortsatt i sjukstugan. Spezia kan klara av att vinna hemma mot enkelt motstånd. Dock är ett bortamöte mot Sampdoria en väldigt tuff uppgift. Spezia väger lite för lätt. Jag tar tydlig ställning och spelar på att Samdoria vinner matchen.

Speltips Sampdoria - Spezia:
1. Odds 1.74 hos Pinnacle .

---
Bekräftad startelva - Sampdoria:
Emil Audero, Tommaso Augello, Omar Colley, Maya Yoshida, Bartosz Bereszynski, Antonio Candreva, Kristoffer Askildsen, Adrien Silva, Valerio Verre, Francesco Caputo & Manolo Gabbiadini.

Bekräftad startelva - Spezia:
Ivan Provedel, Salvador Ferrer, Petko Hristov, Dimitrios Nikolaou, Simone Bastoni, Viktor Kovalenko, Giulio Maggiore, Janis Antiste, Eddie Salcedo, Emmanuel Quartsin Gyasi & David Strelec.
---

This is the stats tab
This is the post tip