Söndagens lunchmatch i den italienska Serie A hämtas från Stadio Luigi Ferraris där Sampdoria gästas av Udinese. Två formlösa lag, som båda har tagit tre poäng på de sex senaste omgångar. Sampdoria är illa ute och ligger på en nedflyttningsplats medan Udinese ligger på den övre halvan av tabellen. Det är ändå en klasskillnad mellan lagen. Udinese har en stor chans att ta en förlösande seger.

Det kommer att bli oerhört svårt för Sampdoria att hålla sig kvar i högsta divisionen. Dels för att det är sju poäng upp till Sassuolo - som är på säker mark. Dels för att formen är urusel, med tre raka förluster, i alla tävlingssammanhang, utan något mål framåt. Dels också för att skadelistan är tung med Fabio Quagliarella, Andrea Conti och Ignacio Pussetto borta. Samt att Francesco Caputo har dragit till Empoli. Lagets bästa skyttekung är Manolo Gabbiadini med två fullträffar.

Udinese var för inte så länge sedan en topp fyra klubb i tabellen. Dock har de misslyckats med att vinna någon av sina sex senaste ligamatcher. En formsvacka som har hållit i sig länge. När nästan halva säsongen är färdigspelat har de nio poäng upp till AS Roma - som är på en Europa Conference League kvalplats. Tränaren Andrea Sottil har ändå klasspelare, som Beto med sju ligamål, som för övrigt nätade sist mot Bologna.

Sampdoria har under hela säsongen haft problem med målskyttet. Att bara näta åtta gånger i Serie A säger allt. Även om Udinese inte är i toppslag så är de bra nog för att slå ett fantasilöst Sampdoria. Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Udinese hittar tillbaka till vinnarspåret och reser hem med alla tre poäng mot Sampdoria. En rak bortaseger i matchen, till över dubbla degen i odds.

Speltips Sampdoria - Udinese:
2. Odds 2.15 hos bet365.

---
Preliminär startelva - Sampdoria:
Emil Audero, Jeison Murillo, Bram Nuytinck, Bruno Amione, Mehdi Leris, Tomas Rincon, Ronaldo Vieira, Tommaso Augello, Filip Djuricic, Sam Lammers & Manolo Gabbiadini.

Preliminär startelva - Udinese:
Marco Silvestri, Rodrigo Becao, Jaka Bijol, Nehuen Perez, Roberto Pereyra, Sandi Lovric, Walace, Tolgay Arslan, Destiny Udogie, Beto & Isaac Success.
---
This is the stats tab
This is the post tip