Seeen sen match inatt (05!) där ännu en MLS-klubb tar emot en mexikanskt storklubb från Monterrey. I det här fallet rör det sig om San Jose och Tigres.

Återigen match för en gigant från Mexico.
Återigen dags att backa ett sådant.

Mäktiga Tigres inledde Leagues Cup med att slå Portland Timbers på bortaplan.
De hamnade i tidig underläge efter att Evander (vilken dojja!) smällt in ledningsmålet på frispark. Tung uppförsbacke! Men Tigres rutinerade spelare visade att de minsann inte räds någon situation utan kvitterade strax efter tack vare ett mål av Gignac. Ja, DEN Gignac. Tidigare OM-stjärnan har länge varit en stor profil i den mexikanska och nordamerikanska fotbollen. 37-åringen visar inga tecken på att det skulle vara dags att varva ner utan fortsätter sin vana trogen att panga in mål regelbundet. Som om det inte vore nog har han utvecklat också sina playmaker-skills och är oerhört nyttig i den sista tredjedelen, även om löpmetrarna är aningen färre idag än för några år sedan.

Bortsett från Gignac hittar vi spelare som försvararen Samir, som spelade PL så sent som säsongen 2021/2022, uruguayanske landslagsspelaren Fernando Gorriaran och en stor portion mexikanska landslagsspelare.

Tränare Siboldi med nästan oändliga resurser

Tigres styrka denna säsong ligger i mitt tycke i truppbredden.

Startelvan är ruggig men bredden är fan än mer imponerande. De har exempelvis strikern Nico Ibañez på bänken. Nico Ibañez är en komplett anfallare som nyligen vann skytteligan i Mexico. Problemet är att tränaren inte lyckats optimera Tigres spel med både Gignac och Ibañez på plan samtidigt.

En annan spelare som också ofta får nöta bänk är mexikanske talangen Diego Lainez. Lainez gick tidigt till Real Betis men lyckades inte leva upp till förväntningarna. Lainez är bara 23 år gammal och har många år på sig att nå sin fulla potential, men just nu är Tigres såpass bra att han allt som oftast hålls utanför startelvan.

Andra duktiga spelare som åker in och ut ur startlevan är mexikanska landslagsspelarna Sebastian Cordova och Ozziel Herrera. Detta är spelare av allra högsta klass med turneringens mått mätt.

Med andra ord sitter Siboldi på en trupp som erbjuder oerhört många olika möjligheter. Kör Tigres fast så finns det gott om bra material på bänken, med alla möjliga spetskvalitéer, för att förändra en dålig matchbild.

Jag tycker inte att Siboldi lyckats lyfta Tigres till sin fulla potential, för att den är löjligt hög, men det blir bättre och bättre, och framförallt så älskar dem rutinerade spelarna att spela i dessa turneringar (CONCACAF CL, Leagues Cup) där de har ögonen på sig.

San Jose imponerade inte på mig i premiären där de förlorade 0-2 mot Portland Timbers. Portland hade bud på fler mål och San Jose kan nog skatta sig lyckliga att det inte small fler gånger.

Tigres +0 spelas till 1.75 hos Pinnacle.

Vamoooos!
This is the stats tab
This is the post tip