Snacka om att hemmalaget Atletico San Luis har överträffat förväntningarna.

Truppen har onekligen klass i sig, men det kan man ändå säga om typ 75% av dem mexikanska lagen. Men ställer man trupperna mot varandra så är San Luis semifinalplats en rejäl överraskning. San Luis har annars haft en fin uppgåtgående kurva och har dem senaste åren etablerat sig som ett mittenlag. Låter kanske inte jättesexigt men de är ändå bra jobbat för en väldigt ung klubb som alltid hållit till på tabellens undre halva.

En annan faktor som borde spelat in emot San Luis är att de halvvägs under året blev av med sin succétränare Andre Jardine (Tidigare brasiliansk u-20tränare) till nattens motståndare Club America. Det innebär att det blir ett "kärt återseende" för Americas coach och San Luis spelare.

Och vem känner Atletico San Luis spelare bättre än någon annan? André Jardine givetvis!

Atletico San Luis bryter mönstret i playoffen

Mexikanska ligan har, precis som (nästan) alltid, varit en målglad historia. Vi snackar om mål i massor för nästan samtliga lag, Exempelvis så är det bara 3 lag i ligan som ligger under ett snitt på 2.5mål/match. San Luis och America är inte något av dessa lag, men det har blivit rätt tydligt att San Luis prioriterar defensiven när man ställs mot bättre lag.

Exempel från den senaste månaden:
Kvartsfinal mot Monterrey. 1-0 hemma, 1-1 borta.
Ligamatch mot America, 0-1 hemma.

Jo, det är en liten liten sample size. Men det är också matcher av en annan karaktär i lägen där 3 poäng, eller avancemang, varit av yttersta vikt.

San Luis kommer antagligen att ha samma approach till det här dubbelmötet som man hade mot Monterrey. Dvs ingen övertro på sig själva om att man ska spela ut motståndet utan det rör sig snarare mer om håll tätt bakåt och utnyttja eventuella misstag motståndaren gör.

Club America vann senast dessa lag möttes. Matchen spelades på hemmaplan, slutspelsplatsen var säkrad och man saknade flera ordinarie spelare, bland annat deras två bästa offensiva spelare Valdes och Quiñones. Dvs många faktorer som pekade emot men likväl stängde oddset kring 1.70-strecket.

Inatt kommer Clu bamerica med full trupp, helt motiverade och med en tränare som känner till motståndarlaget utan och innan.

Här blir det två spel. Dels under 2.75 mål @ 1.84 hos Pinnacle och dels Club America seger@ 1.85 hos Nordicbet .

Vamos
This is the stats tab
This is the post tip