Speltips: Kryss i halvtid @ 2,25 - bet365 -

Bottenmöte i norska Eliteserien där Sandefjord och Tromsö gör upp om viktiga poäng i strävan efter att ta sig upp på säker mark.

Hemmalaget Sandefjord är jumbo och har bara fått ihop 9 poäng på de 12 inledande matcherna. Klarade sig kvar i Eliteserien förra säsong med två ynka poäng tack vare en bra avslutning på säsongen. Vann bara åtta matcher under hela säsongen men tre av dem kom under de fyra avslutande omgångarna. Rutinerade anfallaren Alexander Ruud Tveter målade i alla fyra finalomgångarna om än tre från straffpunkten.

Även den här säsongen är Tveter tillsammans med ex-IFK:aren Eman Markovic bäste målskytt med tre mål var.

Av laget tre svenskar är två skadade. Aleksander Damnjanovic Nilsson var ordinarie förra säsongen men spelat sporadiskt i år, även innan skadan. Darrell Tibell som är ny, från J-Södra, på forwardsposition hann bara med ett kort inhopp i premiären mot Rosenborg innan skadan var framme. Mittfältaren Filip Ottosson är gjuten i startelvan och har spelat varenda minut så här långt och var den som satte tröstmålet senast i förlusten mot HamKam.

Sålde i dagarna irakiske landslagsmannen Danilo Al-Saed (född och uppväxt i Sverige) till Heerenveen för nästan 1 miljon euro och han kommer så klart saknas här, då han stod för 11 mål på 29 matcher förra säsongen och gjort 3 poäng på 7 matcher i år.

Tight första halvlek mellan bottengängen?

Tromsö har floppat rejält i inledningen och fjolårets serietrea som hade en usel försäsong med en vinst och sex förluster parkerar på 14e plats efter 12 matcher. Om det är kris så är väl svaret nja. Förlusterna har antingen varit uddamålsnederlag eller torskar mot topplagen. Bara spelat fyra bortamatcher så här långt, med en poäng inspelad, så viktigt vägskäl här angående vart säsong ska ta vägen.

Har i stort sätt samma trupp som i fjol så bör kunna påbörja klättring i tabellen inom kort, men fått bakslag i skada på stjärnanfallaren Vegard Erlien. Så lutar åter åt att fyrtornet Lasse Selvåg Nordås får sällskap av Jakob Napoleon Romsaas på topp.

Då det som sagt är viktiga poäng på spel så kan det bli två lag som inte riktigt vågar gå framåt och vinna matcher med risk att åka på baklängesmål. Möjligtvis kan det öppna sig i andra halvlek men första akten bör bli en tight historia så spelet som testas är X i halvtid.


This is the stats tab
This is the post tip