I den tredje omgången av norska mästerskapet får Sandnes Ulf tufft motstånd på besök då Rosenborg gästar dem på i ØsterHus Arena. Marknaden har gästerna som stora favoriter till seger. Det är en klasskillnad trots allt - då Sandnes Ulf håller till i OBOS-ligaen medan Rosenborg spelar i Eliteserien. Eftersom båda lagen har varit starka i offensiven bör detta bli ett målkalas.

När elva omgångar har spelats ligger Sandnes Ulf på en sjätte plats i tabellen. Mer än hälften av matcherna har vunnits. De övriga har förlorats, för det mesta. Sandnes Ulf går all-in i alla matcher och försöker gå segrandes ur duellen. Anfallaren Martin Ramsland har nätat 6 gånger medan mittfältaren Sander Ringberg är en viktig kreatör. Lika framgångsrika som de är i offensiven är de också duktiga på att släppa in mål. Hela 17 baklängesmål i ligaspelet vittnar om en sårbar defensiv, som läcker in mål.

Även för Rosenborg har det blivit ett par för många insläppta mål denna säsong. Spelet har varit ojämnt. Dock är de rejält effektiva i den sista tredjedelen. Innan sommarvilan blev det hela 4 - 0 borta mot Vålerenga. Efter uppehållet kom en förlust mot tabellettan Lilleström med 1 - 3. Samma siffror vann Rosenborg nästa match när tabelljumbon Kristiansund gästade dem. Ole Hammerfjell Sæter gjorde lagets samtliga mål - ett hattrick. Han är uppe i 5 fullträffar. Vidare finns Stefano Vecchia på 6 ligamål.

Sandnes har slagit Vardeneset med 4 - 1 och därefter Egersund med 2 - 1 hittills i cupen. För Rosenborgs del har det blivit 6 - 0 mot Verdal och därefter slogs Levanger ut efter en förlängning. Båda lagen är riktigt starka fram i banan och går ytterst sällan av planen utan att ha hittat nätmaskorna. Dock så sliter de båda också något i försvaret. Sannolikheten är stor att vi får bevittna en underhållande fotboll, där lagen lyckas skrapa ihop minst 4 mål tillsammans i matchen. I mitt tycke ska över/under linan ligga på 3,5 mål - med jämna odds på utfallen. Allt över dubbla degen på över 3,5 mål i matchen är därmed av ett stort oddsvärde.

Speltips Sandnes Ulf - Rosenborg:
Över 3,5 mål. Odds 2.40 hos Nordicbet & Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip