DIF fortsätter cupäventyret med bortamatch mot Sandviken på måndagen.
Mitt speltips: Djurgården gör över 2,5 mål i matchen. Finns till 1.66 hos bet365 .

Pelle Olssons Sandviken inledde cupspelet med att förlora mot Mjällby med 3-1. Tog ledningen men var det klart sämre laget i en match som spelades i svåra förhållanden. Rättvis seger för Mjällby i slutändan. Den här matchen kommer spelas inomhus i Göransson Arena, med nylagt konstgräs. Borde vara rätt okej förutsättningar, vilket ska gynna det bättre allsvenska laget.

DIF slog Dalkurd med 3-2 förra helgen. Gick snabbt upp till 3-0, men lyckades inte bibehålla kvalitén och Dalkurd fick reducera två gånger. Det här var Djurgårdens blott andra match den här säsongen, då de valt att spela enbart en träningsmatch före cupen. Finns helt klart en del att jobba på för de regerande mästarna. Här har de också en del strul:
- Sålt kapten Danielson till Kina. Har därmed bara Une-Larsson som hel senior mittback (Berg fortsatt skadad).
- Käck, Ulvestad och Ring är frågetecken.
Ett DIF som sett defensivt darrigt ut i de två matcher laget spelat hittills behöver alltså möblera om i backlinjen. Skulle inte förvåna mig om Sandviken kan göra ett mål här.

Positivt dock att nyförvärvet Holmberg och Kujovic kunde kampera ihop offensivt tillsammans förra helgen. Såg spännande ut och det ska inte glömmas bort att Holmberg vann allsvenska skytteligan för ett par säsonger sedan. Även om Ring inte kommer till spel finns okej yttrar som Chilufya, Bärkroth och Radetinac - samtliga borde kunna fira triumfer mot division 1-laget Sandviken. Med tanke på att Mjällby lär slå Dalkurd behöver DIF vinna här för att ha ett riktigt bra utgångsläge inför sista matchen. Fyra bästa gruppsegrarna får hemmaplansfördel i kvartsfinalen - så varj mål räknas. Cupen är kanske inte huvudprio för DIF den här säsongen, men tror ändå de vill göra det så bra som möjligt.

Ska ha toppchans mot ett division 1-motstånd som fick slita rejält mot Mjällby förra rundan. Tror det kan krävas minst två DIF-mål för att ens vinna matchen, då kan lätt trean komma för att döda matchen.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip