Sandviken gasar mot Superettan och möter ett Karlstad som inte har mycket att spela för. Här är mitt speltips på matchen.

Senaste möten
Karlstad - Sandviken 1-2

ETTAN NORRA
1. Sandviken 20 14 3 3 54:24 30 45
9. Karlstad 20 8 3 9 30:28 2 27

Sandviken hemma
9 4 2 3 21:11 10 14

Formen
V, V, F, V, O

Senaste match
Stocksund - Sandviken 4-4

Jakobsson - Thorn, Pacha, Harletun, Söderberg, John Junior, Abubakari, Kiani, Alsalkhadi, Byiringiro, Mutic

Avstängda: Alsalkhadi, Byiringiro

Karlstad borta
10 5 1 4 13:11 2 16

Formen
O, F, F, V, F

Senaste match
Karlstad - Piteå 1-2

Karlsson - Forsberg, Cederin, Beqiri, Kihlgren, Bellander, Marigliano, Ericsson, Johannesson, Johansson Bahar, Van Schaik

Rosar inte marknaden

Sandviken har egentligen det mesta för att spela i Superettan. Pengar, lokal stöttning och ett riktigt bra division ett-lag. Det är en tidsfråga innan den klubben spelar i Superettan och som det ser ut just nu händer det redan nästa säsong. Sandviken leder serien med fyra poäng före tvåan Dalkurd (kvalplats) med tio omgångar kvar att spela. Det kan så klart skita sig, det är inte det jag säger, men Sandviken är i toppen för att stanna med sina förutsättningar och förr eller senare räcker det till uppflyttning.
Laget spelade en stökig holmgång mot Stocksund (4-4) senast och har åkt på två avstängningar till söndagens match i form av Alsalkhadi och Byiringiro. Det är definitivt försvagningar. Men det kan ändå räcka till att slå Karlstad då Sandviken har en bred trupp.
Gästerna har ett bra lag på pappret, men inte så bra funktionalitet tillsammans. Den här säsongen har varit en flopp sett till att laget satsat hårt. Nu ligger man i ingenmansland och torskade senast hemma mot bottenlaget Piteå. Nej, de imponerar verkligen inte och trenden är att det blir en mellanmjölkssäsong igen. Det är snarare nedåt man måste man titta för att inte hamna i en nedflyttnings- eller negativ kvalstrid. Samtidigt tror jag man kan tända till i den här matchen som betyder mycket för hemmalaget och samtidigt är man revanschsuget efter torsken mot Piteå.

SPELTPS
En del nya spelare in i Sandvikens elva mot ett ljummet, men spetsigt Karlstad. Pressen är på hemmalaget. Mitt bästa spel blir båda lagen gör mål till 1.68 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip