Midweek är över och med facit i hand sp borde man låtit bli hela den här omgången av Copa Sudamericana. Så gott som nästan enbart dogs som gick vidare och en hel del kryss. Back to basic nu i helgen där huvudfokus ligger i sedvanlig ordning på den mexikanska ligan och jävlar i mig vad intressanta spel det finns!

Vi inleder med matchen mellan två lag som är återkommande inslag i mina texter. Två lag som dessutom går igenom två helt skilda verkligheter: Santos Laguna och Cruz Azul.

Santos Laguna gör just nu en oerhört svag säsong. Ett redan svajjigt lag har blivit än sämre efter några ruggigt tunga spelartapp under transferfönstret. Krisen har varit såpass allvarlig att de redan för ett par säsonger sedan hunnit byta tränare.

Nacho Ambriz har sedan sin ankomst förstått att ett första steg är att stärka upp defensiven, och nog har han gjort det. Men, det har också skett på bekostnad av offensiven. I och med att de skapar få chanser framåt, och släpper till färre chanser än tidigare bakåt, så har ett stort ansvar vilat på skrikern Harold Preciado. 

Dopingavstängd!

Harold är lagets överlägset bäste spelare och Santos blev nollade i 3 av dem 4 matcherna han missade häromveckan.

Harold saknas just nu då han blivit indragen i ett dopingfall, och det är inte vilket dopingfall som helst. Dels gav ett antidopingtest utslag januari 2024, vilket resulterat i en just nu ganska kort avstängning tills han skickat in en överklagan. På det har ett videoklipp läckt på en tillsynes medvetslös Harold från en fest. Det, tillsammans med doping-caset, har resulterat i att klubben stängt av honom tillsvidare. Som om motgångarna inte vore nog så har det kommit fram att personerna som läckt videon försökt utpressa honom och även då sålt klippet till diverse medier.

Juste, fotboll vare ja... Santos utan Preciado är IMO ett uselt lag. Som om det inte vore nog så drog försvararen Amione sitt tredje gula kort senast och är även han avstängd. 

Vi snackar alltså om stora problem för ett lag som bara mäktat med 2 mål framåt på dem 6 senaste matcherna.

Motståndarna Cruz Azul ligger just nu på en andraplats i Liga MX med lika många inspelare poäng som Monterrey, men med lite sämre målskillnad.  De är säsongens utropstecken och kommer från en imponerande 3-0 seger mot Chivas.

Livet leker hos dem blåa vars underliggande siffror faktiskt är överlägsna i Liga Mx. Det är framförallt dem till antalet få chanser de släpper till som imponerar och jag tror faktiskt att de rentav kommer att dominera mot ett svagt och uddlöst Santos Laguna, trots bortaplan.

Vi siktar stort här och spelar följande:
Cruz Azul vinst @ 2.04 1u Unibet
Cruz azul win to nil @ 4.11, 0.5u Pinnacle
Cruz Azul -1 AH @ 2.88 Unibet , 0.5u (2.85 Pinnacle )

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip