Santos Lagunas svaga form håller i sig efter den senaste förlusten mot Toluca.

De är nu uppe i fyra raka förluster och har placerat sig lååångt ned i tabellen (16 av 18). Vad som är än mer alarmerande är att de i dessa matcher också blivit nollade.

Santos har alltså gått från att spela torpedfotboll, där det smäller både framåt och bakåt, till att spela torpedfotboll där det bara smäller bakåt. Hur kunde det bli så?

1. Transferfönstret:
Santos Laguna har inför säsongen tappat flera nyckelspelare. Bl.a lagets bästa mittback, en vass ytterback och en kreativ offensiv mittfältare (störst impact av alla i ligan på sin position).

2. Skador:
Lagets skyttekung och överlägset bäste spelare Harold Preciado har numera missat 4 raka matcher pga en skada. Det är alltså dessa matcher där Santos blivit nollade.

Extrema förutsättningar kräver drastiska åtgärder och i den senaste matchen mot Toluca fick vi se ett betydligt mer defensivt inriktat Santos. Det gick nästan vägen men det blev tills slut ännu en förlust.

Mazatlan på uppgång?

Unga klubben Mazatlan, som brukar harva runt i bottenträsket, har i år gjort några riktigt fina prestationer. De ligger visserligen bara 2 placeringar över Santos Laguna, men de har ändå överträffat de lågt ställda förväntningar som alla har på dem.

De har tre raka matcher utan förlust, och då har motståndet ändå varit av relativt bra kvalité. Jag vill påstå att de rentav hade lika gärna kunnat få med sig segrar mot både Chivas och regerande mästarna Club America.

Nattens match är en betydligt lättare uppgift och jag ger Mazatlan goda chanser att få med sig ett bra resultat mot ett vilset och skadeskjutet hemmalag. Når de upp till samma nivå som de visade i den senaste matchen så kan de rentav få med sig samtliga poäng.

Mazatlan +0.5 spelas till 1.93 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip