Det finns ett par lag i Liga MX som levererat under alla förväntningar.
Atlas vann titel för bara ett år sen ligger på en trettondeplats (av 18), men deras nedgång började redan under förra säsongen.
Tijuanas 16e plats är också en rejäl besvikelse sett till spel och spelarmaterial, men de slutade trots allt på en femtondeplats sist det begav sig.
Största besvikelsen enligt mig? Santos Laguna.

Santos Laguna slutade trea i tabellen. Visserligen uttåg redan i kvartsfinalen mot Toluca, men en tredjeplats i seriespelet visar ändå prov på en viss consistent över säsongen. Idag ligger Santos på en 11-plats och känslan är att deras matcher kan gå precis hur som helst.
De är mallen för Hawaiifotboll, vilda västern... whatever your word of choice må vara för det.
27 insläppta på 13 spelade matcher är allt annat än bra. Det är rentav tredjeflest i ligan och då har Santos ändå spelat en match mindre än övriga 2 lag i botten av den "tabellen".

De höll nollan senast hemma mot Necaxa, men det var å andra sidan ett icke godkänt resultat.
Necaxa tillhör ligans bottenskikt och 3p på hemmaplan är ett måste om man ska vara ett lag som ska utmana om en playoffplats.

Dessförinnan gick Santos 10 raka matcher utan att hålla nollan och man släppte in 2 mål eller fler i inte mindre än åtta (!) av dessa. Skrämmande usla siffror!

Pachuca bättre på bortaplan

Jag har skrivit några rader om Pachuca i ett tidigare inlägg här på Rekatochklart.
De sålde nyligen sin skyttekung, Nico Ibañez, till Tigres. Anfallsspelet har självklart blivit lidande, men de har istället hittat andra sätt att anfalla på.
Idag är målen mycket mer utspridda.

Det finns få spelare som faller i klassen stora ligaprofiler, istället satsar man på hårt arbetande spelare och kryddar det med ligans bästa manager Guillermo Almada. Ska man lyfta fram en spelare så får det bli mittfältaren Luis Chavez som gjorde ett utomordentligt bra turnering världsmästerskap med det mexikanska landslaget. I mina ögon är Luis Chavez ligans bästa spelare på sin position (central mittfältare) och ett ständigt hot med sin känsliga vänsterfot som levererar både bra passningar och mål/assist på fasta.

Pachuca har på senare tid blivit ett lag som gärna spelar mot offensiva lag, framförallt i och med försäljningen av Nico Ibañez.
Det har IMO blivit rätt tydligt att Pachuca är som bäst när de bjuds på ytor och får snabbt ställa om.
I och med detta är de också det laget som tydligast gör bättre ifrån sig på bortaplan i förhållande till resultaten/prestationerna på hemmaplan.

Den här matchen kan gå lite hur som, men jag vill ändå ge Pachuca fördel här.
Pachuca +0 är intressant, men jag kör på Pachuca över 1.5 mål till fina 2.20, taget hos bet365 med 1u.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip