På Sarpsborg Stadion spelas ett tufft möte mellan Sarpsborg 08 och de regerande mästarna Bodö/Glimt, i den norska Eliteserien. På denna fotbollsarena har det nästan uteslutande spelats målsnåla möte, då Sarpsborg varken har öst in mål eller läckt in mål. Sarpsborg parkerar på den nedre halvan av tabellen och är det laget som har nätat minst antal gånger i Eliteserien. Tabelltvåan Bodö/Glimt har spelat två matcher fler och i veckan åkt ur Champions League kvalet, så det är allt fokus på ligaspelet igen.

Sarpsborg kommer till matchen från en förlust i ligan borta mot Sandefjord. Innan dess vann Sarpsborg hemmamötet mot tabellettan Molde med 1 - 0. Hemma på Sarpsborg Stadion är Sarpsborg svåra att göra mål på. Efter fem hemmamatcher har det blivit en vinst, två oavgjorda möten och lika många förluster. Målskillnaden ligger på 2:3. Inget annat lag har gjort färre eller lika få mål framåt på hemmagräs. Men det är bara Haugesund i Eliteserien som har släppt in ett mål fler än dem på hemmaplan. Två av Sarpsborgs hemmamatcher har slutat mållöst och hela fyra av dessa fem möten har slutat med två mål som mest i matchen.

Ett nytt målsnålt möte är att vänta för Sarpsborg då Bodö/Glimt är starka på bortaplan. Bodö/Glimt ligger fem poäng efter Molde i toppen av tabellen och kommer till matchen från två raka förluster mot Legia i Champions League kvalet. Innan dess spelade Bodö/Glimt oavgjort mot Viking och i matchen innan dess blev det en 0 - 1 förlust i Sandefjord. Formen är därmed inte helt på topp. Fast på bortaplan har det plockats poäng. På fem bortamatcher hittills har det blivit två segrar, ett kryss och två förluster, där Bodö/Glimt har nätat fem gånger och släppt in fyra mål. Bodö/Glimt är skickliga på att göra livet surt för motståndarna.

Förra säsongen vann Bodö/Glimt de båda inbördesmöten mot Sarpsborg och blev sedan ligamästare. Bodö/Glimt är en liten favorit att vinna detta möte, men något målkalas bör det inte bli då Sarpsborg själva är skickliga på att bjuda på hård kamp. Därmed lägger jag ett spel på att vi får se som mest två mål i matchen mellan Sarpsborg och Bodö/Glimt - men inte fler än så.

Speltips Sarpsborg - Bodö/Glimt:
Under 2,5 mål. Odds 1.90 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Sarpsborg:
Anders Kristiansen, Ben Karamoko, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard, Joachim Thomassen, Nicolai Næss, Emil Palsson, Eirik Wichne, Jonathan Lindseth, Ibrahima Kone & Ole Jørgen Halvorsen.

Preliminär startelva - Bodö/Glimt:
Joshua Smits, Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Høibråten, Fredrik Andre Bjørkan, Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes, Hugo Vetlesen, Erik Botheim & Lasse Nordås.
---

This is the stats tab
This is the post tip