På Sarpsborg Stadion tar Sarpsborg 08 emot Viking i den norska Eliteserien, i ett möte som marknaden förutspår bli jämt. Det är ett möte mellan Sarpsborg, som varken har gjort en massa mål och inte heller släppt in så många, och Viking som har öst in mål och läckt in mål bakåt. Sarpsborg är ett mer stabilt lag som är svåra att slå medan Viking går på vinst eller förlust. Då Sarpsborg har en imponerande vinst borta mot Rosenborg i ryggen förtjänar de ändå att vara favoriter i detta hemmamöte.

Att Sarpsborg bara har nätat 5 gånger efter 7 omgångar är så klart illa. Konstigt är det också eftersom de spelar med tre man på topp, i en 3-4-3 formation. Fast det blev mål senast mot stormakten Rosenborg och dessförinnan mot Molde, så Sarpsborg är ändå på gång. Försvaret håller den högsta klassen med 6 insläppta mål. Inget annat lag i Eliteserien har släppt in färre mål. Formen är fin då Sarpsborg har hållit nollan i tre av de fyra senaste ligamatcherna, så förutsättningarna är goda att stoppa Viking.

När det kommer till Viking och försvaret så är det under all kritik. Det är bara tabelljumbon Brann som har släppt in fler mål. Viking har 17 insläppta mål på 8 matcher och har inte lyckats hålla nollan någon gång alls denna säsong. Viking har plockat de flesta av sina poängen på hemmaplan. När de har begett sig ut på resande fot har de förlorat 3 av 4 bortamöten. Senast blev det förlust med 0 - 3 i Sanderfjord. Viking var totalt överkörda då Sanderfjord hade hela 27 skott mot mål och ett bollinnehav på 62 %.

I Viking är Veton Berisha, med fem ligamål denna säsong, lagets hetaste vapen som Sarpsborg kan komma att få problem med. Fast i och med det antalet mål som Viking släpper in, samt den iskalla formen, speciellt på bortaplan, ska de inte ha en lika stor chans till poäng som Sarpsborg. Därmed lägger jag ett spel på en Sarpsborg seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir en förlust vid en Viking eger och vinst vid en rak Sarpsborg seger i matchen.

Speltips Sarpsborg - Viking:
1 asian 0 (samma som Sarpsborg draw no bet) - odds 1.82 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Preliminär startelva - Sarpsborg:
Anders Kristiansen, Mikael Dyrestam, Bjoern Inge Utvik, Magnar Oedegaard, Joachim Thomassen, Emil Palsson, Nicolai Naess, Eirik Wichne, Joachim Soltvedt, Ibrahima Kone & Anton Saletros.

Preliminär startelva - Viking:
Iven Austbo, Viljar Vevatne, Runar Hove, Henrik Heggheim, Sebastian Soeraas Sebulonsen, Samuel Fridjonsson, Joe Bell, Fredrik Torsteinboe, Kevin Kabran, Veton Berisha & Harald Tangen.
---

This is the stats tab
This is the post tip