På Mapei Stadium spelas ett relativt öppet möte i italienska Serie A när Sassuolo gästas av Bologna. Det skiljer bara två poäng mellan lagen - som faktiskt inte har något mer att spela för. De är varken hotade med nedflyttning eller har en realistisk chans till spel ute i Europa. Därmed väntas detta bli en öppen tillställning där båda lagen kommer att gå för en seger.

Överlag gör Sassuolo en förväntad säsong. Varken mer eller mindre. Med fem omgångar kvar ligger de i ingenmanslandet. Bortafacit är skralt men på hemmamark tar man oftast segrar, som nyligen mot Juventus och Empoli. Det har blivit en hel del fullträffar men också insläppta mål, på bekostnad av det offensiva spelet. Domenico Berardi är lagets målkung med 8 ligamål.

Hos Bologna är det Riccardo Orsolini, med 10 ligamål och Marko Arnautovic, med 8 ligamål, som har stått ut. Att hitta nätmaskorna har inte varit något problem. Inte ens när de har gått förlorandes ur dueller. Som mot Empoli sist, där det blev en 1 - 3 förlust på resande fot. Tränaren Thiago Motta inledde sin karriär i klubben med att slå just Sassuolo med 3 - 0.

Blir det ett målkalas?

Sju av de åtta senaste inbördesmöte mellan lagen har slutat över 2,5 mål. Båda lagen är starka fram i banan och går nästan aldrig av planen utan att ha hittat nätmaskorna. Dock så sliter de båda också mycket i försvaret. Sannolikheten är stor att vi får bevittna ett underhållande stormöte, där lagen lyckas skrapa ihop minst 3 mål tillsammans.

Speltips Sassuolo - Bologna:
Över 2,5 mål. Odds 1.87 Unibet, 888sport & LeoVegas.
This is the stats tab
This is the post tip