På Mapei Stadium tar Sassuolo emot Fiorentina i den italienska Serie A, där marknaden anser att vi har nästan ett vidöppet möte framför oss. I mitt tycke ska Sassuolo, som ligger på den övre halvan av tabellen, på en åttonde plats, vara givna favoriter att slå Fiorentina, som har tretton poäng mindre till antal och parkerar på den nedre halvan av tabellen. Jag rekade att Fiorentina skulle förlora mot Atalanta senast och gör det nu igen mot Sassuolo - med en liten livlina om matchen skulle sluta oavgjort.

Sassuolo med Roberto De Zerbi som tränare har förutom att etablerat sig på den översta halvan av Serie A-tabellen också bjudit på en underhållande fotboll för neutrala ögon. Vanligtvis bjuder dem på målrika tillställningar och en offensiv spelstil från start till slut, något som har gett en bra utdelning poängmässigt. Därutöver är de hemmastarka med bara tre förluster på fjorton hemmamatcher, där de nyligen har klarat av att spela 3 - 3 mot Napoli och 2 - 2 mot Roma. De kommer till matchen från en 1 - 0 seger över Benevento, där anfallarna Domenico Berardi och Francesco Caputo återigen, för tredje matchen i rad, saknades, men kan bli spelklara till denna match. Oavsett har Sassuolo gjort det lysande och ska även med avbräck klara av Fiorentina.

Detta då Fiorentina är ett ostabilt lag utan någon som helst riktning, vare sig på planen eller inom föreningen. Efter fortsatta dåliga resultat har de återanställt Giuseppe Iachini som tränare. Den 23 december 2019 anställdes Giuseppe Iachini som Fiorentina tränare, efter att Vincenzo Montella inte lyckades med uppdraget. Giuseppe Iachini sparkades den 9 november 2020, pga uteblivna resultat. Men 24 mars 2021 anställdes han igen, efter att Cesare Prandelli "kom överens" om att sluta, i samband med en 2 - 3 förlust hemma mot AC Milan. Likadant har det sett ut på planen, där det har varit svårt att förstå hur de vill spela fotboll.

I Giuseppe Iachinis nya debut som Fiorentina tränare blev det 1 - 1 mot Genoa där anfallaren Franck Ribery drog på sig ett direkt rött kort. Därefter blev det en förlust hemma mot Atalanta med 2 - 3, där gästerna ägde matchen och borde ha gjort betydligt fler mål. Fiorentina har en bedrövlig bortaform med endast två vinster på fjorton bortamatcher och jag kan bara inte se dem utmana Sassuolo om samtliga poäng. Sassuolo har visat stor styrka, även under tider då de har haft avbräck, och klarat av att segra.

Därmed lägger jag ett spel på en Sassuolo seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Fiorentina bortaseger och vinst vid en rak Sassuolo hemmaseger i matchen.

Speltips Sassuolo - Fiorentina:
1 asian 0 (samma som Sassuolo draw no bet) - odds 1.89 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Sassuolo :
Andrea Consigli, Rogério, Gian Marco Ferrari, Vlad Chiriches, Mert Müldür, Pedro Obiang, Jeremie Boga, Filip Djuricic, Maxime Lopez, Hamed Junior Traore & Giacomo Raspadori.

Bekräftad startelva - Fiorentina:
Bartlomiej Dragowski, German Pezzella, Nikola Milenkovic, Martin Caceres, Cristiano Biraghi, Giacomo Bonaventura, Gaetano Castrovilli, Erick Pulgar, Lorenzo Venuti, Dusan Vlahovic & Franck Ribery.
---

This is the stats tab
This is the post tip