I den italienska Serie A möts Sassuolo och AS Roma på Mapei Stadium. Båda lagen har i veckan åkt ut ur den italienska cupen. Kvar återstår ligaspelet för de båda. Sassuolo har varit ett inkonsekvent lag, där segrar, kryssmatcher och förluster har blandats mellan varven. Likaså Roma, som har en ojämn form. Till denna drabbning har båda lagen avstängningar i den sista tredjedelen. Marknaden har Roma som en klar favorit till seger. I mitt tycke är detta ett vidöppet möte mellan två obalanserade lag.

Sassuolo befinner sig i ingenmanslandet. Det är tio poäng upp till Europa spel. Lika många ner till bottenträsket. I veckan stod de för en bra insats där de höll undan stormakten Juventus fram tills två minuter kvar. Då blev det ett olyckligt självmål och en 1 - 2 förlust i kvartsfinalen i den italienska cupen. Sassuolo har ändå en stor förmåga att mot alla odds studsa tillbaka och plocka poäng. Det får de i så fall göra utan anfallarna Giacomo Raspadori, 7 mål, och Gianluca Scamacca, 9 mål, som är avstängda.

Roma är ändå ingen favorit att hålla i handen. De har ett skralt bortafacit med sex förluster på elva bortamatcher. De släpper in mål från alla möjliga håll och kanter. I Serie A blev det senast en mållös drabbning på Stadio Olimpico mot bottenlaget Genoa. Där blev Nicolo Zaniolo utvisad. I veckan blev det en förlust mot mästarna Inter med 0 - 2 i cupen, där anfallsspelet var uddlöst. Tränare Jose Mourinho anklagade sina spelare för att sakna mod på San Siro. Försvararen Roger Ibanez utgick skadad då.

Sassuolo roterade i cupen, för att ha friska ben till detta möte. Lagkaptenen Domenico Berardi är i toppslag, med 10 mål och 9 assist totalt. Han har varit involverad i fem mål, i hans fyra senaste Serie A matcher. Roma försvaret kommer att få bekymmer.

Därmed blir det ett spel på att Roma inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en rak seger till Sassuolo.

Speltips Sassuolo - Roma:
1X - odds 1.84 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Sassuolo:
Andrea Consigli, Jeremy Toljan, Vlad Chiriches, Gian Marco Ferrari, Rogerio, Davide Frattesi, Maxime Lopez, Matheus Henrique, Hamed Traore, Gregoire Defrel & Domenico Berardi.

Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Gianluca Mancini, Chris Smalling, Marash Kumbulla, Ainsley Maitland-Niles, Lorenzo Pellegrini, Sergio Oliveira, Matias Vina, Henrikh Mkhitaryan, Stephan El Shaarawy & Tammy Abraham.
---

This is the stats tab
This is the post tip