Jordan Larsson och hans Schalke 04 ställs mot Emil Forsberg och hans RB Leipzig på Veltins-Arena i den tyska Bundesliga.

Det är minst sagt en kris i Schalke, som är på god väg att nedgraderas till andradivisionen. Även efter det långa uppehållet blev det nederlag mot tabelltvåan Eintracht Frankfurt med 0 - 3. Schalke är tabelljumbon, med alla möjliga problem. Främst fram i banan, där det har blivit 13 fullträffar efter 16 omgångar. Försvaret håller inte heller Bundesliga nivå, då bara Bochum har släppt in fler mål. Tränaren Thomas Reis har nästan en omöjlig uppgift att hålla laget kvar.

Annat är det hos kollegan Michael Rose och RB Leipzig. Innan VM i Qatar radade de upp segrar, hela sex stycken, i alla tävlingssammanhang. Efteråt lyckades de spelat oavgjort mot de regerande mästarna Bayern München. I tabellen är det bara en poäng upp till fyran Freiburg - som håller i en Champions League biljett. Så Leipzig behöver hitta tillbaka till vinnarspåret. Det ska de också lyckas med, då motståndet är ursvagt och formlöst.

Leipzig har haft det lätt mot Schalke och vunnit samtliga tre senaste inbördesmöten, med en målskillnad på 12 - 0. Det underlättar inte heller att Dominick Drexler är COVID-smittad medan Sepp van den Berg, Alex Kral, Thomas Ouwejan, Justin Heekeren, Sebastian Polter, Niklas Tauer, Rodrigo Zalazar och Marcin Kaminski är i Schalkes sjukstuga. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att RB Leipzig reser hem med alla tre poäng i behåll.

Speltips Schalke 04 - RB Leipzig:
2. Odds 1.60 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Schalke 04:
Alexander Schwolow, Cedric Brunner, Maya Yoshida, Henning Matriciani, Jere Uronen, Danny Latza, Tom Krauß, Soichiro Kozuki, Jordan Larsson, Marius Bülter & Simon Terodde.

Preliminär startelva - RB Leipzig:
Janis Blaswich, Mohamed Simakan, Willi Orban, Josko Gvardiol, Marcel Halstenberg, Dominik Szoboszlai, Xaver Schlager, Konrad Laimer, Dani Olmo, Emil Forsberg & Andre Silva.
---

This is the stats tab
This is the post tip