På VELTINS-Arena möts två lag som förlorade sina "debuter" efter Corona-uppehållet då Schalke 04 tar emot Augsburg. Inför omgången ligger Schalke på en åttonde plats och är med och krigar om Europa League platser. För Augsburgs del, som ligger på en fjortonde plats, börjar det bli lite känsligt eftersom de har fyra poäng ner till nedflyttningszonen. Båda lagen är formsvaga. Marknaden har Schalke som en favorit till dubbla pengar. Själv tar jag hellre dubbla pengar på att matchen blir målsnål.

Redan för två månader sedan hade Schalke hamnat i en liten formsvacka. Efter två månaders vila var det dags att möta ett av ligans bästa lag när de mötte Dortmund borta. Det är ingen skam att förlora med 0 - 4 borta mot Dortmund, men det ska ändå erkännas att Schalke gjorde en dålig match. De slarvade för mycket, vilket blev kostsamt bakåt. Den biten kan de förbättra till nästa match. Offensiven dock är jag väldigt tveksam till, eftersom laget lyckades skapa ytterst få lägen genom hela matchen.

Inte för att Augsburg lyckades så mycket bättre själva i debuten. Tre skott på mål och två skott utanför vittnar om svårigheter som Augsburg hade med att komma till avslut mot Wolfsburg i sin senaste match. Augsburg lyckades ändå näta en gång och matchen såg ut att sluta 1 - 1, men på övertid släppte Augsburg in ett mål som Daniel Ginczek gjorde och förlusten var ett faktum. För Augsburgs del är det främst försvar som gäller här, eftersom laget bara måste ta poäng för att klättra upp i tabellen.

Detta blir en tuff drabbning mellan två lag som desperat letar efter formen och kommer att lägga mycket fokus på att försvara sig väl. Då Augsburg inte har nätat på de fyra senaste bortamatcher och Schalke själva såg ut att ha problem med att skapa lägen senast kan jag bara inte se något målkalas när lagen drabbas samman. När det dessutom erbjuds nästan dubbla pengar på att matchen innehåller som mest två mål finner jag ett stort värde i oddset och lägger ett spel på under 2,5 mål i matchen.

Speltips Schalke - Augsburg:
Under 2,5 mål - odds 1.97 hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Preliminär startelva Schalke:
Markus Schubert, Matija Nastasic, Salif Sane, Guido Burgstaller, Bastian Oczipka, Weston McKennie, Suat Serdar, Jonjoe Kenny, Amine Harit, Daniel Caligiuri & Benito Raman.

Preliminär startelva Augsburg:
Andreas Luthe, Raphael Framberger, Tin Jedvaj, Marek Suchy, Philipp Max, Rani Khedira, Daniel Baier, Marco Richter, Eduard Loewen, Ruben Vargas & Florian Niederlechner.
---

This is the stats tab
This is the post tip