På Veltins-Arena inleds den tyska 2. Bundesliga, i och med att nedflyttade Schalke 04 tar emot Hamburger SV i Gelsenkirchen. Schalke kom sist i toppdivision Bundesliga förra säsongen medan Hamburg kom på en fjärde plats i andradivisionen. En stark start på säsongen kommer att vara av yttersta vikt för dessa två lag, efter förra säsongens stora besvikelser. Båda lagen vill upp till den högsta divisionen igen. De har båda haft starka försäsonger men det är ändå Schalke som är ett nummer större.

Schalke, som är sjufaldiga Bundesliga mästare, bygger upp laget på nytt efter att ha åkt ur Bundesliga och gör det med succé. De har gjort en bra försäsong där de har lyckats göra hela 25 mål på fem vänskapsmatchermatcher. På vägen har de hållit nollan fyra gånger och bara släppt in två mål. Mot de bättre lagen som Zenit och Sjachtar har det blivit mållösa matcher medan Wesel-Lackhausen och Hamborn 07 har utklassats. Senast mot Vitesse blev det en 3 - 2 seger. Anfallaren Simon Terodde, som gjorde 24 mål förra säsongen för Hamburg, har värvats till Schalke. Så det är ett stort lyft för laget och ett stort avbräck för Hamburg.

Hamburg gjorde en dålig ligaavslutning när det gällde som mest och hamnade utanför kvalplatsen till Bundesliga förra säsongen. Men de har också studsat tillbaka och gjort en bra försäsong. De är obesegrad i de fyra vänskapsmatcherna som har spelats mot Wacker Innsbruck, Augsburg, Silkeborg och Basel. I tre av dessa matcher har Hamburg lyckats hålla nollan. De har värvat in Robert Glatzel från Cardiff City, som dock bara lyckades näta tre gånger på 21 ligamatcher i engelska Championship.

Schalkes tränare Dimitrios Grammozis får klara sig i premiären utan Rabbi Matondo, Ralf Fährmann och Matthew Hoppe. Det är dock betydligt värre för Hamburgs tränare Tim Walter, som har en full sjukstuga med spelare som Tom Mickel, Anssi Suhonen, David Bates, Josha Vagnoman, Jeremy Dudziak, Sonny Kittel och Stephan Ambrosius. Det var en lång lista över spelare som inte kommer till start. Senast lagen möttes var i januari, året 2020, då Schalke vann en vänskapsmatch med hela 4 - 0.

Då båda lagen har en fin form inför säsongen blir detta ett spännande premiärmöte. Dock är det Schalke som har en bättre trupp och ska ses som favoriter till seger. Mest värde finnes i spelet Schalke +0 , med en livlina där insatserna återbetalas vid kryss. Därmed lägger jag ett spel på en Schalke seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Hamburg bortaseger och vinst vid en rak Schalke hemmaseger i matchen.

Speltips Schalke - Hamburg:
1 asian 0 (samma som Schalke draw no bet) - odds 1.95 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva från Bundesliga.com - Schalke:
Michael Langer, Mehmet-Can Aydin, Malick Thiaw, Marcin Kaminski, Thomas Ouwejan, Victor Palsson, Omar Mascarell, Dominick Drexler, Danny Latza, Marius Bülter & Simon Terodde.

Preliminär startelva från Bundesliga.com - Hamburg:
Daniel Heuer Fernandes, Jan Gyamerah, Sebastian Schonlau, Jonas David, Tim Leibold, Jonas Meffert, Ludovit Reis, David Kinsombi, Manuel Wintzheimer, Robert Glatzel & Bakery Jatta.
---

This is the stats tab
This is the post tip