Schweiz:

Är piskat att vinna här efter en seger och förlust så här långt, men avancemanget är fortfarande inom räckhåll för Schweiz. Frankrike toppar gruppen på sex poäng, bakom lurar både Italien och Norge på tre poäng vardera. Det innebär att det finns möjlighet att landa på både på tre lag med sex pinnar (om Schweiz slår Frankrike och Italien besegrar Norge) eller en situation där Frankrike går rent och övriga tre lag alla hamnar på tre poäng (Frankrike besegrar Schweiz, Norge besegrar Italien) så det är öppet inför slutomgången.

Schweiz vann första matchen mot Norge med 2-1, men fick en betydligt tuffare start på andra gruppspelsmatchen där Italien hade en 3-0-ledning med sig in i pausvilan. Båda lagen släppte till mängder med chanser matchen igenom och Schweiz reducerade ledningen till 3-2 redan i inledningen av den andra halvleken, men kom inte nära nog för att få med sig poäng.

Frankrike:

Har vunnit båda matcherna så här långt – 2-1 mot Italien och 1-0 mot Norge – utan att övertyga fullt ut. Sylvain Ripoll har ett lag med gott om individuell kvalitet och när Frankrike blixtrat till i matcherna har de sett svårstoppade ut. Helheten har dock inte riktigt fallit på plats än och fransmännen har inte imponerat fullt ut så här långt.

Mot Norge lät Ripoll förändringens klocka ljuda när han bytte ut hela sju spelare från startelvan mot Italien. Den första halvleken var sömnig och chansfattig där Frankrike inte alls kom i gång. Frankrike inledde andra halvleken betydligt bättre och tog också ledningen när Amine Adli hittade en omarkerad Michael Olise. Crystal Palace-spelaren Olise gick sedan sönder i matchen, när han drog en baksida, så mästerskapet är dessvärre över för den sevärde Palace-spelaren. Jag tror Ripoll lär göra en hel del förändringar även till den här matchen. Spelare som Enzo Le Fée, som jag annars är förtjust i, övertygade inte och Lyons Rayan Cherki hade betydligt större inverkan på matchen när han kom in. Nice-mittfältaren Khépren Thuram, som startade mot Italien, kom inte in alls och lär vara aktuell för en återkomst till startelvan, precis som Pierre Kalulu, Manu Koné, Amine Gouiri och Bradley Barcola. Loic Badé är också tillbaka efter att ha varit avstängd senast.

Frankrike numret större när Schweiz måste framåt

Frankrike ska vara det bättre laget och talangen som förbundskapten Sylvain Ripoll har förfogande över är obestridlig, men jag tycker inte Frankrike övertygat mot vare sig Italien eller Norge och det finns mer att hämta från Les Bleuets. Schweiz har läckt in mål och är piskat att vinna, och därmed kliva framåt, vilket kan passa omställningsvassa fransmännen finfint. Raka tvåan finns till 1,82 hos Unibet .