Miniderby i Berlin när grannländerna Schweiz och Italien drabbar samman på Olympiastadion i EM:s första åttondelsfinal.

Schweiz:

Har gjort det betydligt bättre än jag trodde på förhand och Murat Yakin har fått ihop det betydligt bättre under EM jämfört med hur det sett ut under det gångna året. Schweiz har varit solida defensivt och välorganiserade, som vanligt under Yakin, med en stabil centrallinje med Yann Sommer, Manuel Akanji, Fabian Schär, Remo Freuler och Granit Xhaka. Därtill har laget kryddats av några spännande nya namn som imponerat, i Bolognaduon Dan Ndoye och Michel Aebischer, och ständige wildcardet , den så skadedrabbade Breel Embolo har sett bra ut när han väl kunnat äntra planen.

Schweiz slutade tvåa bakom Tyskland i Grupp A, som även innehöll Ungern och Skottland. Nati gick obesegrat genom gruppen efter imponerande seger mot Ungern i öppningsmatchen följt av dubbla 1-1-matcher mot Skottland och Tyskland.

Yakin tvingas till åtminstone en förändring i startelvan här, då Silvan Widmer är avstängd. Embolo gjorde sin första start i mästerskapet senast och lär fortsätta i startelvan om han är fit nog.

Italien:

Det blev dramatiskt värre när Italien med matchens sista spark säkrade avancemang från Dödens grupp när försvararen Riccardo Calafiori tog ett par sjumilaklev uppåt i planen och lämnade över bollen till inhopparen Mattia Zaccagni som med en fin höger curlade bollen i nät i den 98:e matchminuten mot Kroatien.

Luciano Spallettis lag har annars inte imponerat särskilt mycket så här långt i mästerskapet bortsett från en bra prestation i öppningsmatchen mot Albanien, när Gli Azzurri kom tillbaka från mardrömsstart med insläppt mål direkt till att vinna med solida 2-1. Därefter var de regerande mästarna utspelat av Spanien och gjorde inte mycket väsen ifrån sig i avslutande 1-1-matchen mot Kroatien.

Calafiori, som varit utropstecknet för Italien hittills, är avstängd här. Gianluca Mancini kan måhända komma in som ersättare. I övrigt finns gott om frågetecken för den italienska offensiven, som inte alls kommit igång och där varken Gianluca Scamacca, Mateo Retegui, Giacomo Raspadori eller Federico Chiesa känns särskilt heta.
Expekt

Tajt och målsnålt?

Jag tycker det här luktar tajt och målsnålt lång väg där ett trubbigt Italien försöker finna vägar igenom ett välorganiserat och defensivt skickligt Schweiz, som i sin tur också saknar lite offensiv spets. Jag tror det blir en låst match som mycket väl kan behöva mer än 90 minuter för att ett avgörande ska träffas. Under 2 mål finns till 1,83 hos Expekt

This is the stats tab
This is the post tip