Botten möter toppen i League A i UEFA Nations League när Schweiz gästas av Portugal på Stade de Geneve. Starten har varit en mardröm för Schweiz, som har förlorat samtliga landskamper. Det råder ingen tvekan om att de är betydligt bättre än så. Portugal har varit urstarka men också haft en del marginaler på sin sida. Fajten kommer bli tuff. I mitt tycke är detta möte vidöppet.

Efter två raka förluster på bortaplan mot Tjeckien och Portugal gjorde Schweiz ändå en bra insats hemma mot Spanien. Ett tidigt mål av Pablo Sarabia från PSG ställde till det för förbundskaptenen Murat Yakin och hans Schweiz - som skapade minst lika mycket i matchen. Sedan Nations League skapades har Schweiz varit ständigt närvarande i League A. Dock riskerar de att åka ur, efter en urusel start. Schweiz får tillbaka mittbacksgeneralen Fabian Schär efter en avstängning. En rejäl förstärkning.

Portugal har kopplat greppet och leder gruppen med två poäng före Spanien - som de kryssade mot i den första omgången. Därefter har det blivit raka segrar över Schweiz och senast Tjeckien. Goncalo Guedes och Joao Cancelo nätade nästan direkt efter varandra i den första halvleken. Därefter spelades matchen mest av. Förbundskaptenen Fernando Santos var frustrerad över den inställningen hos spelarna. Cristiano Ronaldo startade och blev varnad. Han väntas vila, efter ett tufft genomfört spelschema.

Schweiz har en stark trupp som inte på något sätt ska underskattas - trots att resultaten har uteblivit hittills. En reaktion kan mycket väl ske, också som en revanch för storförlusten i Portugal. Inför hemmapubliken ska Schweiz klara av att resa sig.

Därmed blir det ett spel på att Portugal inte vinner landskampen utan att den slutar oavgjort eller med en rak seger till Schweiz.

Speltips Schweiz - Portugal:
1X - odds 1.88 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Schweiz:
Yann Sommer, Jordan Lotomba, Fabian Schär, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez, Remo Freuler, Djibril Sow, Renato Steffen, Xherdan Shaqiri, Noah Okafor & Breel Embolo.

Preliminär startelva - Portugal:
Rui Patricio, Diogo Dalot, Danilo Pereira, David Carmo, Nuno Mendes, Bernardo Silva, Joao Moutinho, Bruno Fernandes, Diogo Jota, Andre Silva & Rafael Leao.
---

TV: Melker går för det igen på Europatipset!





This is the stats tab
This is the post tip