Sverige tar sig an Schweiz i den näst sista Nations League-bataljen. Seger är ett måste om kampen om OS-platsen ska leva.

Schweiz:

Har haft ett tufft Nations League-spel och är allra sist i gruppen efter att ha förlorat samtliga fyra matcher. Senast blev det en rejäl kölhalning hemma mot Spanien, som vann med hela 7-1. Just Spanien har visat sig vara en mardrömsmotståndare för schweiziskorna som förlorat båda mötena med sammantaget 1-12 i målskillnad (och då räknar vi inte ens med 5-1-förlusten i VM-åttondelsfinalen i augusti).

I övrigt har Schweiz hållit ihop det bättre och bara förlorat med uddamålet, 0-1, mot både Italien och Sverige. Schweiz stod upp skapligt i mötet mot Sverige på Gamla Ullevi där man, förvisso, blev nollade men ändå skapade lite farligheter och bland annat hade en boll i ribban. Sveriges mål gjordes av Magdalena Eriksson på en fast situation.

Schweiz brukar inte trivas mot Sverige, som vunnit 14 av 15 möten lagen emellan, med målskillnaden 47-8. I truppen mot Sverige finns bekanta
namn som Lia Wälti, Coumba Sow, Ana Maria Crnogorcevic, Ramona Bachmann och Alisha Lehmann.

Sverige:

Sverige har ett minst sagt klurigt läge och måste lägga sin tillit till att Spanien snubblar till på slutrakan för att sviten med 23 raka internationella mästerskap inte ska brytas med ett missat OS-slutspel. Plumpen hemma mot Italien i slutet av oktober, när Sverige fick nöja sig med 1-1 där Linda
Sembrant kvitterade först i den 96:e matchminuten, gör att Sverige nu är fem poäng bakom Spanien. Således räcker det inte med att besegra
Spanien på bortaplan på tisdag – vilket förstås är en tuff utmaning nog – utan de regerande världsmästarna måste även tappa poäng mot Italien.

För Sveriges del kan man dock bara fokusera på att vinna matchen mot Schweiz och hoppas på det bästa. Sveriges form har dock inte varit den bästa och Peter Gerhardssons landslag har inte imponerat i Nations League-gruppspelet. Uddamålssegrar, 1-0, mot både Italien och Schweiz utöver krysset mot Italien och det tunga nederlaget hemma mot Spanien i september är facit så här långt i gruppen. Målskyttet har gäckat Sverige som noterats för tre mål framåt på de tre senaste – varav två på fasta situationer – och insatsen mot Italien senast var svag.

Magdalena Eriksson är avstängd mot Schweiz och det finns frågetecken för Caroline Seger, som tränade på egen hand under onsdagen. Det lär innebära att veteranen Sembrant tar plats bredvid Amanda Ilestedt som mittbackspar. Viktiga Elin Rubensson är fortfarande skadad på mittfältet.

Sverige piskat att vinna

Sverige behöver förstås vinna för att hålla OS-hoppet vid liv och även om Gerhardssons lag inte imponerat de senaste samlingarna, och haft problem med målskyttet, så är Sverige ändå ett bättre fotbollslag än Schweiz, som också haft problem och läckt in mål mot Spanien. Raka tvåan finns till 1,61 hos Lucky Sports . Schweiz har bara gjort ett mål i Nations League, och Sverige har inte kört över några motståndare de senaste månaderna. Sverige att vinna och hålla nollan finns till 2,90.
This is the stats tab
This is the post tip