Både Schweiz och Tjeckien riskerar en nedflyttning i den sista omgången av Nations League, när nationerna drabbas samman på AFG Arena. Schweiz har visat fin form och tagit två raka imponerande segrar. Tjeckien är dock helt under isen och har tre raka nederlag bakom sig - med en massa insläppta mål i baken. Schweiz har en stor chans att hålla sig kvar i League A.

Efter en urusel start med tre raka förluster har Schweiz hitta tillbaka formen. Vändningen kom mot Portugal där Haris Seferovic gjorde det enda målet efter bara en minut. Segern följdes upp med en ny trepoängare på La Romareda. Manuel Akanji och Breel Embolo gjorde målen mot Spanien och vann helt rättvist - även om spanjorerna rullade runt bollen i 75 % av landskampen. Schweiz skapade lika många farligheter och var strået vassare än spanjorerna. Med den formen är de riktigt farliga och starka.

Tjeckien, som slogs ut i VM playoffen av Sverige, inledde gruppspelet i Nations League med att ta fyra poäng efter två omgångar. Dock har det därefter blivit två raka 0 - 2 förluster - mot Portugal och Spanien. En ny förlust kom i helgen mot Portugal, med hela 0 - 4. En utklassning. Trots att Adam Hlozek och Patrik Schick finns bland deras anfallsalternativ har det varit svårt att hitta nätmaskorna. Tjeckerna har misslyckats med att näta i de tre senaste omgångar. Lättare blir det inte heller i Schweiz.

Även om Schweiz bara behöver ta en poäng för att hålla sig kvar ska de inte ha några bekymmer alls att slå formlösa Tjeckien. Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Schweiz tar alla tre poäng i den sista landskampen. En rak etta.

Speltips Schweiz - Tjeckien:
1. Odds 1.72 hos Unibet, 888sport & LeoVegas.

---
Preliminär startelva - Schweiz:
Yann Sommer, Silvan Widmer, Nico Elvedi, Fabian Schär, Ricardo Rodriguez, Granit Xhaka, Remo Freuler, Djibril Sow, Xherdan Shaqiri, Ruben Vargas & Breel Embolo.

Preliminär startelva - Tjeckien:
Tomas Vaclik, David Zima, Ondrej Kudela, Vaclav Jemelka, Vladimir Coufal, Petr Sevcik, Tomas Soucek, Jaroslav Zeleny, Vaclav Cerny, Patrik Schick & Adam Hlozek.
---
This is the stats tab
This is the post tip