Scunthorpe behöver hoppa upp på hästryggen igen efter torsken senast.

Senaste möten
Doncaster - Scunthorpe 3-0 (FA-cupen)
Doncaster - Scunthorpe 1-1 (EFT)
Doncaster - Scunthorpe 0-1 League One

LEAGUE ONE
4. Scunthorpe 28 14 8 6 39:26 50
12. Doncaster 28 9 9 10 32:31 36

Scunthorpe hemma
14 7 4 3 18:12 25

Formen
F, O, V, O, V

Senaste match
Scunthorpe - Doncaster 1-3

Doncaster borta
14 4 3 7 12:16 15

Formen
O, O, F, O, V

Senaste match
Shrewsbury - Doncaster 2-2

Lokalderby på gång i League One mellan två lag på övre halvan. Men det är hemmalaget som är direkt inblandat i toppstriden och främst playoff. Man ligger fyra i tabellen inför kvällens match och har fem pinnar upp till Blackburn på andraplatsen (direktplats till Championship) och sex pinnar ned till Rotherham som är sista laget utanför playoff. Således behöver man inte oroa sig nämnvärt för att missa playoff i nuläget, utan kan lägga fokus på att jaga Blackburn bakifrån.

Kommer från en missräkning hemma mot Gillingham senast (1-3) och coach Alexander vill se bättring i kväll i derbyt mot Doncaster. Lagen har faktiskt möts tre gånger den här säsongen redan nu med en varsin seger och ett kryss i EFT där Doncaster gick vidare på straffar.

Med det sagt så lär Scunthorpe vara sugna på tre pinnar inför hemmafansen i kväll och stärka sin aktier i toppen. Inga nya problem i truppen mot senaste matchen medan Doncaster får klara sig utan både nyförvärvet Issam Ben Khemis på mitten och ordinarie mittbacken Andy Butler som bröt på grund av skador nu senast.

SPELTIPS
Spelar hemmalaget asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.78 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip