Bra trend på speltipsen i skrivform!
5 raka vinstspel hittills, förhoppningsvis löser vi både 6 och 7 raka inatt =)

Är som bekant på resande fot och har missat att reka ett par spel som jag själv tagit på vägen. Bland annat har jag backat dem mexikanska topplagen med god framgång. Ikväll är det dags igen och då jag sitter rätt bra till på ett nattåg mellan Zürich och Hamburg så hinner jag också dela med mig av det =)

Först ut har vi matchen mellan Seattle Sounders och mäktiga Monterrey.

Seattle Sounders inledde Leagues Cup genom att åka på pumpen rejält mot Real Salt Lake. Slutsiffrorna skrevs till hela 0-3 efter att RSL runnit igenom ordentligt i andra halvlek. Samtliga mål kom i andra och det tredje kom när de dessutom var en man mindre.

Noterbart är att dem två första målen kom via kontringar och det tredje även den i samband med att backlinjen stod högt.

Dödliga Monterrey

Även Monterreys första match slutade 3-0. Men till skillnad från Seattle Sounders så slog man Real Salt Lake med dem siffrorna, på bortaplan!

RSL var förvisso inte ofarliga, skillnaden var bara att mexarna var dödliga när chanserna väl dök upp. Som det "mästarlaget" som de alltid eftersträvar att vara.

Så, nu kan jag inte jättemycket om diverse MLS-lag... det hör ju inte till någon av mina ligor. Men är det några lag jag känner till, väldigt bra, så är det dem mexikanska lagen. Och Monterrey är kanske det allra bästa laget när det kommer till att ställa om effektivt och snabbt. Det räcker med att titta på highlightsen från segern mot RSL för att se hur snabbt det kan gå när de ställer om.

Seattle Sounders måste vinna här för att avancera till slutspelet, det innebär givetvis att de kommer att behöva stå högt och blotta sig för... ja just det, kontringar! Det de släppte in både 0-1 och 0-2 via samt det Monterrey är ruggiga på.

Monterreys spelare behöver ingen vidare presentation för den insatte. Men för att fatta mig kort så är det ett lag som kryllar av landslagsspelare. Vi snackar mexikanska, colombianska, argentinska och chilenska nuvarande eller tidigare landslagsspelare. Som om det inte vore nog heter det här transferfönstrets stora värvning Sergio Canales. Ja, ni läste rätt!

Sergio Canales har bara hunnit göra 2 träningar men laget men kommer eventuellt att få speltid inatt trots det. Vi snackar ändå om en spelare som varit dunderordinarie i Real Betis dem senaste säsongerna.

Jag tycker att Monterrey prisas förvånansvärt högt idag, trots bortaplan, och kommer att nyttja den fördelaktiga matchbilden som de kommer att bjudas på. Monterrey +0 spelas till 1.87 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip