Grand Finalen på Olembe Stadium i Kamerun, i det Afrikanska mästerskapet, där Senegal ställs mot Egypten. Det blir match i matchen mellan Liverpool anfallarna Sadio Mane och Mohamed Salah. Anfallsspelet kan mycket väl fälla avgörandet i finalen.

Det har varit extremt lönsamt att spela på att Senegal vinner sina landskamper i slutspelet. Något de har lyckats tre gånger om, utan några större bekymmer. Samtliga tre landskamper har dessutom vunnits med fler än ett mål i margina. Kap Verde med 2 - 0, Ekvatorialguinea med 3 - 1 och Burkina Faso med samma siffror. Under gruppspelet förblev Senegal en obesegrad nation, där de inte släppte in något mål alls. Inte heller gjorde de det i åttondelsfinalen. Formen håller värdsklass i Senegal truppen, som är en urstark blandning av spelare som är givna för sina storklubbar ute i Europa. Med 8 mål i slutspelet har de fått fart på målskyttet.

Ingenting tycks kunna stoppa Senegal, som är i högform och på god väg att lyfta sin första pokal någonsin i turneringen.

Egypten har å andra sidan vunnit mästerskapet vid sju tidigare tillfällen, senast år 2010. Turneringen inleddes med en förlust mot Nigeria, för att sedan vinna sina återstående gruppspelsmatcher mot Guinea-Bissau och Sudan. I slutspelet har de haft alla marginaler på sin sida. Två gånger om har de gått segrandes ur på straffar, mot Elfenbenskusten och värdnationen Kamerun. Målvakten Mohamed Abougabal har varit helt fenomenal. Det blev en oavgjord tillställning även mot Marocko där ett mål på övertid av Trezeguet tog dem vidare till semifinalen. Väl i finalen fick Egypten bara till ett skott på mål. Försvaret har visat sig vara starkt. Dock känns inte erfarna Egypten, trots Mohamed Salah på topp, så värst farliga. Detta kan leda till deras fall.

Eftersom Senegal har visat enorm styrka, både i defensiven och i den sista tredjedelen, kan det mycket väl bli tredje gången gilt för dem i finalen. Senegal är starkare på samtliga positioner och bör därför klara av att vinna mästerskapet. Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Senegal vinner redan efter fulltid över Egypten i självaste finalen i det Afrikanska mästerskapet.

Speltips Senegal - Egypten:
1. Odds 2.27 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Senegal:
Edouard Mendy, Bouna Sarr, Kalidou Koulibaly, Abdou Diallo, Saliou Ciss, Idrissa Gana Gueye, Nampalys Mendy, Cheikhou Kouyate, Ahmadou Bamba Dieng, Sadio Mane & Boulaye Dia.

Preliminär startelva - Egypten:
Mohamed Abougabal, Omar Kamal, Trezeguet, Hamdi Fathi, Ahmed Abou El Fotouh, Ayman Ashraf, Amr Al Sulaya, Mohamed Elneny, Omar Marmoush, Mostafa Mohamed & Mohamed Salah.
---

This is the stats tab
This is the post tip