Senegal:

Regerande mästarna Senegal rivstartade titelförsvaret i Afrikanska mästerskapen i Elfenbenskusten med en bekväm 3-0-seger mot Gambia, som ådrog sig en utvisning i slutskedet av den första halvleken. Pape Gueye gav Senegal ledningen och i andra halvleken adderade 20-årige mittfältaren Lamine Camara två ytterligare för Terangas lejon och gav Aliou Cissés lag en fin start på titelförsvaret.

Cissé valde att peta Chelsea-anfallaren Nicolas Jackson ur startelvan senast. Jackson kom in och hade en utmärkt möjlighet att öppna målkontot i mästerskapet, men missade. I övrigt har Senegal inga nya skadebekymmer och frågan är om Cissé väljer att fortsätta med samma startelva mot tuffare motstånd här.

Kamerun:

Har nämnts bland de många utmanarna till titeln inför turneringen, men fick långt ifrån någon positiv start. Kamerun mäktade bara med ett kryss mot Guinea, och trots att Kamerun styrde spelet och dominerade bollinnehavet mäktade man inte med att skapa särskilt många farligheter och noterades för blott 0,70 xG mot Guinea som fick Francois Kamano utvisad i slutet av första halvlek.

André Onana var inte med i truppen till öppningsmatchen efter att ha anlänt sent till landslaget, då han vaktade kassen för sitt Manchester United mot Tottenham, och André Onana bör kastas in i startelvan här. Annars tycks det mycket märkligt att Rigobert Song kallat upp Onana, efter alla kontroverser och försök till att avsluta landslagskarriären. Song lär också hoppas att lagkapten Vincent Aboubakar är tillbaka och kan få fart på Kameruns offensiv. Aboubakar, som numera huserar i Besiktas, missade öppningsmatchen med en skada. Christopher Wooh ådrog sig en skada mot Guinea.

Senegal laget att slå

Senegal imponerade klart mer i sin öppningsmatch och de regerande mästarna vann planenligt bekvämt mot Gambia. Kamerun hade en betydligt tuffare öppningsmatch, trots spel med en man mer i en dryg halvlek, och står inför en tuff utmaning här. Senegal känns minst snäppet vassare än vad Kamerun visat upp hittills. Raka ettan finns till 2,01 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip