Serbien:

Ettan mot tvåan i EM-kvalgrupp G. Ungern toppar gruppen på bättre målskillnad gentemot Serbien, som också har sju inspelade poäng. Serbien, som var segerlösa i vinterns VM i Qatar, inledde kvalet med dubbla 2-0-segrar – först hemma mot Litauen, följt av en bortaseger mot Montenegro – innan man fick nöja sig med en pinne borta mot Bulgarien, där matchen slutade 1-1. Serbien fick slita ont för poängen i Bulgarien där Darko Lazovic kvitterade först i den 96:e matchminuten.

Aleksandar Mitrovic är tillbaka efter att ha missat förra landskampen. Även Juventus Dusan Vlahovic är tillbaka i truppen. Mittfältsstjärnan Sergej Milinkovic-Savic har, precis som Mitrovic, under sommaren bytt spel i Europa mot spel i Saudiarabien.

Ungern:

Vilket år Ungern har haft fotbollsmässigt. Vi kommer in på inledningen av kvalet strax, men måste först nämna prestationerna i Nations Leagues A-division i fjol där Marco Rossis Ungern stod för ramstarka resultat i en stentuff grupp där man förvisso blev tvåa bakom Italien, men positionerade sig före både Tyskland och England. Ungern mäktade bland annat med att besegra England både hemma, -0, och borta, 4-0 (!), kryssa mot Tyskland, 1-1, på hemmaplan och besegra tyskarna på bortaplan, 1-0.

Marco Rossi har byggt ett defensivt starkt lag som verkligen har kapacitet att såra motståndare oavsett nivå i omställningsspelet. I EM-kvalet har Ungern ännu inte släppt in något mål, där man utöver 2-0-segern mot Litauen och 3-0-segern mot Bulgarien även kryssat, 0-0, borta mot Montenegro. Den stora stjärnan i det ungerska laget är förstås nye Liverpool-mittfältaren Dominik Szoboszlai, som inlett livet på de brittiska öarna utmärkt och som i helgen öppnade målkontot i sin nya klubb.

Ungern ska inte underskattas

Serbien är klar favorit oddsmässigt – ettan står i 1,75 – och Serbien är det mer stjärnspäckade laget, trots ett tungt VM-slutspel i december. Jag lyfter dock ett varningens finger för Ungern, som verkligen inte ska underskattas. Marco Rossi har byggt ett defensivt solitt och omställningsstarkt lag som redan vält flera europeiska elefanter över ända det gångna året och som inte kommer ha något emot att överlämna initiativ och bollinnehav till det serbiska hemmalaget i Belgrad. Jag tror det här blir en jämn match och att Ungern kan bjuda upp till rejäl kamp. Ungern +0.75 finns till 1,84 hos Expekt.
This is the stats tab
This is the post tip