Speltips: Oavgjort i halvtid @ 2,12 - Expekt -

Sevilla mår inte bra!

Har bara en poäng till godo på Cadiz närmast under nedflyttningsstrecket. Efter en bedrövlig säsong fick Jose Luis Mendilibar foten i Oktober efter 2-2 matchen mot Vallecano. Hans ersättare Diego Alonso började med fyra kryss men hann sedan bara ta en till poäng på fyra matcher innan han också fick avsked. Quique Sanchez Flores tog då över och började med 3-0 borta mot Granada men efter det förluster mot Atletico Madrid och Athletic Bilbao.

Körde med ordinarie elva i cupen mot Ferrol och vann där knappt efter sent avgörande (87e min). Hade då fått spela en man mer sista kvarten. Har fortfarande många skador i truppen och de som spelar ser trötta ut och levererar inte. Försvaret ok men framåt nada! Nollade i 4 av de 5 senaste. Ivan Raketic och Adnan Januzaj som ska stå för kreativitet i skadade Erik Lamelas frånvaro känns kalla. Suso börjar så smått komma igång efter sin skada men det räcker inte när hans lagkamrater inte gör jobbet. Med anfallarna Mariano Diaz & Dodi Lukebakio skadade och Youssef En Nesyri på Africa Cup of Nations så finns i princip bara Rafa Mir och Lucas Ocampos att tillgå för Quique Sanchez Flores framåt och de börjar se slitna ut.

Alaves har haft 0-0 i paus tre matcher i rad.

Alaves en pinne före Sevilla i tabellen. Om vi ser på resultatraden på slutet så ser det vid en första anblick usel ut. Tre förluster och två kryss. Nu är det dock inte hela sanningen. 0-1 Las Palmas (två mål bortdömda av VAR), 0-3 Girona (inte mycket att snacka om), 0-1 Real Madrid (fick spela en man mer halva matchen men åkte dit på stopptidsmål), 1-1 Real Sociedad (fick spela 11 mot 10 från min 36 men åkte även här på stopptidsmål). Så inte mycket som gått lagets väg på slutet. Kunde dock avancera i Copa del Rey när man besegrade La Liga sjuan Betis, ett betydligt starkare lag än Ferrol som Sevilla hade trubbel med i sin cupmatch.

Truppen inte lika namnkunnig som Sevillas men jobbar hårt och sedan har man Rangers-lånet Ianis Hagi på mitten och framåt lovande anfallare i Samu Omorodion på lån från Atletico Madrid. Giuliano Simeone även han ett lån från Atletico har varit skadad hela säsongen men har nu två inhopp och närmar sig matchform. Saknar endast backarna Aleksandar Sedler (skadad) & Abdelkebir Abqar (Africa Cup of Nations) så tränaren Luis Garcia har klart större möjligheter att rotera truppen och hålla sina spelare pigga. Kunde därmed lufta flera spelare i cupen så ordinarie manskap kommer till denna kamp starka. Har dessutom fått en dags mer vila än dagens motståndare.

Precis som bolagen tror vi inte på någon målfest men då underspel ger trista odds så väljer vi en annan väg. Ser framför oss en match som präglas av kamp och om det kommer mål i matchen så dröjer det förhoppningsvis till andra halvlek. Alaves har i sina tre senaste matcher haft 0-0 i paus. Sevilla gör inte heller jätteofta mål i första halvlek. Har släppt in mål i första akten men då har det varit mot betydligt målfarligare gäng än Alaves!

Svaga anfallare, prekära situationer i tabellen för lagen, hyfsat stabila försvar och i tre av de fem senaste mötena lagen mellan har det varit X i paus.

Spelet sitter om det är oavgjort i halvtid
This is the stats tab
This is the post tip