Sevilla är det mest formstarka laget i den spanska La Liga när de tar emot Athletic Bilbao i sin nästa ligamatch hemma på Ramón Sánchez Pizjuán. Efter att ha tagit fem raka ligasegrar har Sevilla blandat sig in i toppstriden - mycket på bekostnad av att konkurrenterna Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid har tappat poäng. Inför omgång 34 är det endast tre poäng upp till första platsen. En topp 4 placering är säkrad. Så det är all fokus på titeljakten och då är det bara segrar som gäller framöver.

Huruvida Sevilla lyckas vinna de fem kvarstående möten återstår att se. Uppgiften är blytung. Kanske räcker det inte ens med fem ytterligare segrar för att vinna ligatiteln. Formen är dock på högsta toppnivå, där laget har en fantastisk förmåga att gå segrandes ur de flesta dueller. De fem senaste ligamatcherna har vunnits med exakt ett måls skillnad. Motståndet har varit Atletico Madrid, Celta Vigo, Real Sociedad, Levante och senast Granada. Viktigast av allt är att Sevillas trupp i princip är helt skadefri.

Athletic Bilbao befinner sig precis i mitten av La Liga tabellen och har ingenting att spela för. Detta har dock inte hindrat dem från att bjuda på underhållande fotboll. Efter att ha kryssat i väldigt många matcher tog de en seger när serieledande Atletico Madrid vad på besök. Athletic Bilbao är ett erkänt starkt hemmalag. På resande fot är det betydligt värre. Till denna match får Bilbao klara sig utan båda ytterbackarna - Ander Capa och Yuri Berchiche. Unai Vencedor på mittfältet är avstängd pga fem gula kort.

Men kanske värst av allt är att lagkaptenen, den stora kreatören i offensiven, Iker Muniain är också skadad och ett enormt avbräck för Athletic Bilbao. Med tanke på vad som står på spel, samt hur pass starka Sevilla har varit denna säsong, i synnerhet på hemmaplan, ska det väldigt mycket till för att de ska tappa poäng mot ett oberäkneligt och avbräcksfyllt Athletic Bilbao. Sevilla spelar för att vinna titeln. Athletic Bilbao spelar endast för ärande. Då faller spelet enkelt på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Sevilla - Athletic Bilbao:
1. Odds 1.61 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

Unibet livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuña, Ivan Rakitic, Fernando, Alejandro Gomez, Suso, Youssef En-Nesyri & Lucas Ocampos.

Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Oscar de Marcos, Yeray Alvarez, Unai Nunez, Mikel Balenziaga, Alejandro Berenguer , Mikel Vesga, Unai Vencedor, Jon Morcillo, Raul Garcia & Asier Villalibre.
---

This is the stats tab
This is the post tip