Helgens match i den spanska La Liga hämtas från Ramon Sanchez Pizjuan där FC Sevilla gästas av Atletico Madrid. Två stormakter inom spansk fotboll som har fått olika inledningar på säsongen. Efter en horribel start har Sevilla ryckt upp sig något. Dock är de en rejält försvagad trupp i jämförelse med säsongerna innan. Atletico Madrid är alltid starka. En derbyförlust innan landslagssamlingen svider nog fortfarande. Så ett revanschlystet lag kommer att kriga hårt för att resa hem med poäng.

Ett tag såg det riktigt illa ut för tränaren Julen Lopetegui och hans Sevilla. När fyra omgångar var spelade hade de bara en poäng på kontot. En förlösande seger kom mot Espanyol i Barcelona och följdes upp av ett oavgjort resultat mot Villarreal. Att mittbackarna Jules Kounde och Diego Carlos har sålts vidare är något som har påverkat försvaret rejält. I samtliga möten har Sevilla släppt in mål denna säsong och snittar nästan två insläppta mål per La Liga match. Det är inget som håller mot Atletico.

Även om Joao Felix, Alvaro Morata och Antoine Griezmann inte är helt i toppslag så har de skött sig mer än okej. Tränaren Diego Simeone har också Angel Correa och Matheus Cunha redo att leverera, med lysande insatser i fjol. Efter fem omgångar tog Atletico Madrid tio poäng - men fick se sig senast besegrad i Madrid-derbyt mot ärkerivalen Real Madrid. Dock har lagets försvar under säsongen återigen visat sig från en stabil sida och varit svåra att bryta ner. Så Atletico Madrid ska ses som favoriter.

Marknader erbjuder jämna odds. Därmed lägger jag ett spel på en seger till Atletico Madrid på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Sevilla och vinst vid en rak bortaseger i matchen.

Speltips Sevilla - Atletico Madrid:
2 asian 0 (samma som Atletico Madrid draw no bet) - odds 1.77 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Marcos Acuna, Tanguy Nianzou, Nemanja Gudelj, Gonzalo Montiel, Fernando, Joan Jordan, Oliver Torres, Isco, Papu Gomez & Kasper Dolberg.

Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Reinildo Mandava, Jose Gimenez, Stefan Savic, Yannick Carrasco, Koke, Geoffrey Kondogbia, Rodrigo De Paul, Marcos Llorente, Joao Felix & Alvaro Morata.
---

This is the stats tab
This is the post tip