Kvartsfinal - del 1 av 2 - i den spanska cupen, där vi har ett glödhett möte på Ramon Sanchez Pizjuan då Sevilla ska ta emot Barcelona. I det första mötet gäller det för Sevilla att göra så många mål som möjligt på hemmaplan, medan för Barcelonas del gäller det att åka hem med så bra resultat som möjligt, för att sedan vinna mötet på Camp Nou och avancera vidare till semifinal. Då Sevilla kommer till mötet med fler startelva spelare blir det en betydligt jämnare match än vad marknaden föreslår.

Det är ett tufft schema för tabellettan Barcelona i La Liga, som kommer till detta möte med en dags mindre vila än Sevilla. Det är oerhört att slå Sevilla borta oavsett, vare sig Barcelona har full trupp eller bänkspelare. I förra säsongens ligamatch på Ramon Sanchez Pizjuan blev det 2 - 2, efter två (!) sena mål av Messi och Suarez. Denna säsong har Sevilla endast en förlust hemma och fortsätter att imponera i både cupen och ligan. När väl Sevilla får chansen att spela den första matchen hemma så är det all-in som gäller.

Även tidigare i cupen har Sevilla ställt upp med ett bra lag, med många ordinarie spelare, så det finns ingen anledning att ändra på den taktiken - såvida inte Pablo Machin till och med ställer upp med det bästa laget, för att vinna matchen och få med sig ett bra resultat i första mötet. Sevilla har tagit sig till kvartsfinal genom att slå ut Athletic Bilbao, som för övrigt spelade med det bästa laget i båda matcherna. Nästa ligamatch för Sevilla är Levante hemma på lördag, så det finns tid och energi att ge järnet här.

För Barcelonas del är det som vanligt ett smockat schema. I mitt tycke har dock Ernesto Valverde varit väldigt smart. I den spanska cupen har han låtit mestadels bänkspelare lira bortamatchen, som mot Levante, där det blev en 1 - 2 förlust. Fast vad gör det egentligen, när Ernesto Valverde i returmötet låter ordinarie spelare lira och vinna matchen med 3 - 0. Jag är övertygad om att det blir fallet även här, alltså, att Barcelona roterar rejält och spelar med en hel del sämre spelare, för att sedan ta kontrollen hemma och göra det som krävs för att gå vidare i cupen.

Därmed är Sevilla mycket mer motiverade och kommer att ställa upp med ett "bättre" lag än vad Barcelona kommer att göra. Så att Barcelona ska klara av att vinna matchen varannan gång håller jag inte riktigt med om, när Barcelona får en dubbelchans att vinna mötet och avancera senare på hemmaplan. I och med detta finner jag ett värde i att Sevilla inte förlorar denna match och lägger ett spel på 1X i matchen till oddset 1,95. Sevilla vinner matchen eller så slutar den oavgjort.

Själva oddset 1,95 på 1X finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Sevilla: Juan Soriano, Gabriel Mercado, Simon Kjaer, Sergi Gomez, Jesus Navas, Ibrahim Amadou, Ever Banega, Sergio Escudero, Pablo Sarabia, Quincy Promes & Wissam Ben Yedder.

Bekräftad startelva Barcelona: Jasper Cillessen, Sergi Roberto, Clement Lenglet, Gerard Pique, Nelson Semedo, Arthur, Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Carles Alena, Kevin-Prince Boateng & Malcom.
---

This is the stats tab
This is the post tip