Sevilla:

Sevilla har haft en blytung säsongsstart och står fortfarande segerlösa efter tre spelade matcher. Kritiken mot sportchefen Monchi och tränaren Julen Lopetegui har inte låtit vänta på sig efter att ha inlett med förluster mot Osasuna och Almería, och ett kryss hemma mot Valladolid. Utmaningen skulle alltid bli stor att ersätta båda mittbackarna – Jules Koundé som gick till just Barcelona och Diego Carlos, som lämnat för Aston Villa – och Monchi, som tidigare varit en mästare på transfermarknaden, har genomlevt en tuff sommar.

Till slut kom Bayern Münchens talangfulla 20-åring Tanguy Nianzou in, att addera till Galatasaray-brassen Marcão som anlände tidigare under sommaren, och fyllde hålet i det centrala försvaret. Den sistnämnde är dock inte tillgänglig och det ser dessutom ut som att Karim Rekik också kommer missa lördagens match – vilket innebär att Nianzou är den enda tillgängliga seniormittbacken för Sevilla, vilket kan innebära att ungtuppen José Ángel Carmona får chansen bredvid Nianzou. Oavsett – skadeskjutet så det förslår i de defensiva leden.

Marcos Acuña är dock tillbaka, och kan förpassa Manchester United-lånet Alex Telles till avbytarbänken. Nyförvärvet Adnan Januzaj är tillgänglig, men Jesus Manuel Corona missar på grund av skada.

Preliminär startelva: Bono; Acuña, Carmona, Nianzou, Navas; Jordan; Delaney, Fernando; Gómez, Mir, Lamela

FC Barcelona:

Desto muntrare tongångar i Barcelona efter klubbens kreativa (storslösande och palanca-aktiverande) transferfönster som genererat en hel drös med nytillskott på Camp Nou. Efter missräkningen i 0-0-premiären mot Rayo Vallecano har Barcelona fått upp ångan med en 4-1-seger borta mot Real Sociedad och en solid 4-0-seger mot Valladolid senast. Storvärvningen Robert Lewandowski har funnit fotfästet och har stått för dubbelsalvor i de två senaste matcherna.

Med transferfönstret stängt – vilket slutade med att Pierre-Emerick Aubameyang lämnade för Chelsea, Memphis Depay blev kvar i Katalonien och Héctor Bellerín kom in som högerbacksalternativ – kan vi nog vänta oss lite lugnare dagar på Camp Nou, med mer fokus på vad Xavis lag faktiskt vill uträtta på planen.

Andreas Christensen missade förra matchen på grund av sjukdom, men ser ut att vara tillbaka här. I övrigt har Xavi en fullt tillgänglig trupp att välja från, vilket efter den här sommaren innebär gott om alternativ i samtliga lagdelar.

Preliminär startelva: Ter Stegen; Baldé, García, Araújo, Koundé; Busquets, Gavi, Pedri; Dembélé, Lewandowski, Raphinha

Speltips:

Sevilla har haft en bedrövlig inledning på säsongen och jag har svårt att se att den ska bli så mycket mer upplyftande efter den stundande helgen. Barcelona har fått ihop ett starkt, mångfacetterat lag och de två senaste insatserna visar framför allt på vilken offensiv potential Barcelona innehar, med Lewandowski som centralfigur. Barcelonas offensiv kontra en skadeskjuten Sevilla-defensiv som inte imponerat gör att jag tror Xavis gäng har goda möjligheter att inkassera tredje raka segern här i Andalusien.

Barcelona -0,75 finns till 2,09 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip