Derbi Sevillano!

Ett av årets allra bästa matcher spelas på Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla tar emot Real Betis. Ett derby som kan bli hetare än på länge då båda lagen ligger i toppen av tabellen - precis under stormakten Real Madrid. Sevilla ligger på en andra plats, med 6 poäng upp till tabellettan inför omgången. Ner till Betis är det 5 poäng, något båda lagen vill ändra på. 1x2-oddsen känns relativt nyktra, då Sevilla har en hel del avbräck. Därmed är mötet vidöppet. Båda lagen har en stor chans att hitta nätmaskorna.

Att slå Sevilla i La Liga har visat sig vara en extrem uppgift. Senast detta skedde var i november 2021. Då kom förlusten mot Real Madrid. Därefter har kryssresultat blandats med segrar. Under de fem senaste omgångar har fyra av matcherna slutat oavgjort. I den senaste omgången blev det 1 - 1 mot Espanyol, där Rafa Mir gjorde sitt åttonde ligamål för säsongen. I veckan blev det en förlust borta mot Dinamo Zagreb i Europa League. Dock är Sevilla vidare efter att ha vunnit hemmamötet med 3 - 1.

Även Betis var i farten i veckan då de tog emot Zenit i Europa League. Dock spelade Betis bara av den mållösa matchen, efter att ha vunnit mötet med 3 - 2 i Ryssland. Annars har det varit målrika tillställningar i Betis matcher. I alla sammanhang. Inte så konstigt med tanke på vilka målskyttar det finns i truppen. Juanmi är bäst med 12 fullträffar. Därefter anfallarna Borja Iglesias och Willian Jose med 7 mål vardera. Med 47 mål på 25 omgångar är det bara Real Madrid som har nätat fler gånger än Betis.

I Sevilla riskerar man att sakna över en handfull spelare. Anthony Martial, Karim Rekik, Suso, Erik Lamela och Diego Carlos är skadade. Att Lucas Ocampos och Jules Kounde är avstängda innebär att Sevilla har båda mittbackarna avstängda. Mittfältarna Thomas Delaney och Nemanja Gudelj kan komma att flyttas ner. Hos Betis saknas Martin Montoya och Juan Miranda. Samt att Victor Camarasa och Rodri är tveksamma. Sevilla ses ändå som en liten favorit till seger. Dock är detta ett stentufft derby.

Eftersom Sevilla har ett par avbräck talar det mesta för att Betis kommer att lyckas bryta ner dem. Sevilla är alltid starka på hemmaplan och brukar i regel göra mål. Därmed finns det ett värde i det höga oddset på att båda lagen lyckas näta i matchen.

Speltips Sevilla - Betis:
Båda lag gör mål - odds 1.90 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Gonzalo Montiel, Thomas Delaney, Nemanja Gudelj, Marcos Acuna, Ivan Rakitic, Fernando, Joan Jordan, Jose Corona, Rafa Mir & Papu Gomez.

Preliminär startelva - Betis:
Rui Silva, Hector Bellerin, Marc Bartra, Edgar Gonzalez, Alex Moreno, Guido Rodriguez, William Carvalho, Sergio Canales, Nabil Fekir, Juanmi & Borja Iglesias.
---

This is the stats tab
This is the post tip