Sevilla-derbyt på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan där ärkerivalerna Sevilla FC ställs mot Real Betis. I ett rätt så öppet möte, med tanke på förutsättningar. Sevilla har i veckan tagit sig till finalen i Europa League. Dock har spelet i den spanska La Liga inte räckt mer än till en mittenplats i tabellen. Betis ligger på en sjätte plats och har det som krävs för att utmana om poängen.

Det är flera möten-i-mötet som kommer att bli intressanta att följa. Bland annat mellan toppanfallarna. I Sevilla är Youssef En-Nesyri uppe i 8 fullträffar medan Real Betis Borja Iglesias har 13 ligamål på kontot.

Båda lagen har varit framgångsrika i ligaspelet, med två raka segrar bakom sig. Sevilla har slagit Espanyol och Valladolid. Båda gångerna har de nätat 3 mål, per match. Mål har de också gjort och släppt in i båda semifinalerna mot Serie A stormakten Juventus. På övertid nätade Erik Lamela segermålet som säkrade en finalbiljett mot AS Roma i Budapest, Ungern.

Real Betis har under tiden besegrat Athletic Bilbao och Rayo Vallecano i ligaspelet. De har två poäng upp till femman Villarreal och ytterligare fem poäng upp till fyran Real Sociedad - som har en Champions League biljett.

Mål från båda sidor?

I och med att både Sevilla och Real Betis har en matematisk chans till en uppgradering, samt att detta oavsett är ett av världens hetaste derby, kommer de båda att gå för en trepoängare. Då båda lagen har anfallsvapen i massor är sannolikheten stor att vi får se minst ett varsitt mål från båda gängen. Därmed blir det ett spel på att båda lagen gör mål i matchen.

Speltips Sevilla - Betis:
Båda lag gör mål. Odds 1.80 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip