I Champions League tar Sevilla emot Chelsea på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, där båda lagen redan är klara för slutspelet. Matchen gäller dock första platsen, där Chelsea inför omgången ligger på en första plats. Chelsea har gjort fler mål och har bättre målskillnad än Sevilla. Båda lagen har gemensamt att de har försvarat sig ypperligt, både i Champions League och i sina respektive ligor och i de senaste respektive matcherna. Jag kan inte se något målkalas här utan tror på ett målsnålt möte - igen.

När lagen möttes i den första omgången slutade matchen mållöst i London. Sedan dess har både Sevilla och Chelsea tagit tre raka segrar i Champions League. Chelsea har imponerat mest, där de främst har täppt till alla hål i försvaret och bara släppt in ett mål totalt. Sevilla har släppt in tre mål, men då har det också saknats viktiga spelare i defensiven. Till denna match har inget av lagen några som helst större avbräck utan kan ställa upp i princip med sina bästa startelvor. Då blir det tufft för de båda gängen.

Chelsea kommer till matchen från ett mållöst derbymöte hemma mot Tottenham, där Chelsea på alla sätt och vis var det bättre laget. Själv är jag mest imponerad över defensiven, som höll en världsklass och inte lät Tottenham skapa något. Tottenham var det laget som inför derbymatchen hade gjort flest mål efter Chelsea, men mot Chelsea avfyrades bara ett skott på mål och tre skott utanför. I de fem senaste Premier League matcherna har Chelsea bara släppt in ett mål totalt, så försvarsspelet är utmärkt.

Sevilla lyckades också göra livet surt för Huesca i La Liga. Även om Huesca är en nykomling och tabelljumbon så är det ett starkt hemmaplan som nästan alltid lyckas peta dit bollen och som är svåra att göra mål på. Sevilla lyckades göra ett vinnarmål, signerat Youssef En-Nesyri, med tio minuter kvar. Men framförallt lyckades Sevilla kontrollera matchen på bästa möjliga sätt, där Huesca bara fick till ett skott på mål och två skott utanför. Sevilla har hittat en fin form med fem raka vinster i alla tävlingar.

Det är svårt att förutspå vinnaren av två formstarka lag, som försvarar sig så grymt som Sevilla och Chelsea gör. Däremot är sannolikheten stor att båda lagen fortsätter vara starka i sina defensiv och att vi därmed inte får se fler än två mål i matchen.

Speltips Sevilla - Chelsea:
Under 2,5 mål - odds 1.91 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Sevilla:
Tomas Vaclik, Karim Rekik, Diego Carlos, Sergi Gómez, Jesus Navas, Óscar Rodríguez, Nemanja Gudelj, Ivan Rakitic, Oussama Idrissi, Youssef En-Nesyri & Franco Vázquez.

Bekräftad startelva - Chelsea:
Edouard Mendy, Emerson Palmieri, Andreas Christensen, Antonio Rüdiger, César Azpilicueta, Kai Havertz, Mateo Kovačić, Jorginho, Callum Hudson-Odoi, Olivier Giroud & Christian Pulisic.
---

This is the stats tab
This is the post tip