Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan där ligatrean Sevilla tar emot formstarka Eibar. Det mesta tyder på att vi får se en hel del mål i matchen, vilket jag är helt enig om. I och med att Sevilla nästan alltid gör massor av mål på hemmaplan och är allmänt hemmastarka så är de stora favoriter i mötet. Dock har Eibar kommit igång ordentligt med målskörden så det är intressant att kika närmare på ett spel där båda lag gör mål (BLGM).

Hittills denna säsong har Sevilla gjort mål på alla lag, förutom Villarreal. Två gånger om har deras möten spelat 0-0. Förutom dessa mindre roliga möten så har Sevilla varit aggressiva och offensiva och lyckats framgångsrikt göra mål i samtliga övriga tjugo matcher. Oftast blir det även fler än ett mål, i synnerhet när Sevilla spelar hemma. I ett möte som detta mot Eibar, där på de senaste fyra matcherna lagen mellan Sevilla har gjort mål, så blir det definitivt mål igen - med tanke på hur starkt anfallsspel Sevilla har i nuläget. Men det är inte bara Sevilla som är duktiga på att spela offensivt och göra mål framåt.

Formstarka Eibar går som tåget just nu. Titta bara på de fyra senaste matcherna:
Eibar 4 - 0 Granada
Valencia 0 - 4 Eibar
Eibar 3 - 1 Deportivo
Eibar 2 -2 Atletico Madrid

Eibar har ett fantastiskt tryck i spelet och sammanlagt 13-3 på de fyra senaste matcherna. Där har de ändå mött defensivt skickliga lag som Atletico Madrid och Deportivo och ändå gör Eibar mål på dem. Anmärkningsvärt i Eibar är att det är sååå många olika spelare som gör mål. Om vi endast tittar på den senaste 4-0 vinsten så är det fyra olika målskyttar. Adrian Gonzalez på straff, sedan Sergi Enrich och Ivan Ramis och slutligen Pedro Leon. Det är fantastiskt för ett lag som Eibar att lyckas få igång laget som en maskin och ett kollektiv. Eloge till tränaren Jose Luis Mendilibar.

Inbördes har tre av de fyra senaste matcherna mellan Sevilla och Eibar slutat med att båda lagen gör mål. Detta (3/4) är sannolikheten även för detta möte, i mitt tycke. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.70 och lägger ett spel hos Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip