Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla FC tar emot Elche CF.

Marknaden har Sevilla som en favorit, som ska klara av att vinna matchen mer än två gånger på tre försök. 1x2-oddsen känns inte helt nyktra. Sevilla är absolut ingen favorit att hålla i handen, efter att ha kryssat de tre senaste ligamöten. Elche har ingen förlust under de fem senaste omgångar och är i toppslag. Så mest värde finns i en jämn kamp som slutar med få insläppta mål.

Det går att argumentera för att Sevilla gör sin allra bästa La Liga säsong på väldigt många år. Laget är så svårt att bryta ner. De har släppt in minst mål av alla, nämligen 16 gånger totalt efter 23 omgångar. I de senaste omgångarna har målvakten Yassine Bounou, som har högst räddningsprocent i La Liga, saknats. Han var tillbaka senast, efter att ha spelat i det Afrikanska mästerskapet. Då höll han nollan direkt mot Osasuna. Offensiven var dock uddlös. Ivan Rakitic brände en straff på övertid i det mållösa mötet. På skadelistan finns Jesus Navas och Gonzalo Montiel, i defensiven. Samt Erik Lamela och Suso fram i banan.

Elche lyckades ta en poäng när de mötte Sevilla tidigare under säsongen. Mötet slutade då 1 - 1. Trots att Elche ligger på den nedre halvan av tabellen har de spelat riktigt bra. Med bara fyra insläppta mål på de fem senaste omgångar har de varit stabila i försvaret. Offensiven, med Pere Milla som nätade två gånger om senast mot Alaves, har också blivit betydligt starkare. Visst ska Elche kunna utmana om poängen mot Sevilla. Dock blir detta den svåraste möjliga uppgiften när det kommer till målskyttet. Tränaren Francisco är lyckligt lottad då han inte har några som helst avbräck i truppen. Alla är friska, hela och i högform.

Detta kommer att bli ett stentufft möte för Sevilla, som jagar stormakten Real Madrid i toppen av tabellen. Det är 6 poäng upp till serieledarna. Så det gäller att inte tappa mark. För att lyckas med detta måste Sevilla återigen hålla tätt bakåt mot Elche, vars spelare är fulla med självförtroendet. Därmed lägger jag ett spel på att det blir som mest två insläppta mål i detta La Liga möte.

Speltips Sevilla - Elche:
Under 2,5 mål. Odds 1.81 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Corona, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuna, Ivan Rakitic, Fernando, Joan Jordan, Lucas Ocampos, Youssef En-Nesyri & Anthony Martial.

Preliminär startelva - Elche:
Edgar Badia, Helibelton Palacios, Gonzalo Verdu, Pedro Bigas, Johan Mojica, Tete Morente, Omar Mascarell, Gerard Gumbau, Fidel Chaves, Lucas Boye & Pere Milla.
---

This is the stats tab
This is the post tip