Söndagens lunchmatch i den spanska La Liga hämtas från Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla tar emot jumbon Espanyol - som är helt pånyttfödda. Sevilla har halkat ner till en femte plats, men har ändå lika många poäng som fyran Atletico Madrid, medan Espanyol ligger sist på 18 poäng, där även Leganes och Mallorca har lika många poäng. En rak seger skulle kunna få Espanyol ut ur bottenstriden. Det är dock lättare sagt än gjort med tanke på hur svåra Sevilla har varit att bryta ner på hemmaplan.

På Ramon Sanchez Pizjuan har det inte varit många målrika matcher denna säsong. Tvärtom. De flesta matcherna har varit målsnåla. Julen Lopetegui har byggt laget bakifrån där nästan samtliga spelare är involverade i det defensiva arbetet och får jobba hårt för att försvara sig. Genom åren har Sevilla skämt bort oss neutrala tittare med att spotta in mål på hemmaplan, men denna säsong har inte alls gått ut på detta. Vid en ledning har Sevilla lagt nästan all fokus på att försvara ledningen i matchen.

Med facit i hand och med tanke på var Sevilla ligger i tabellen går det inte heller att klandra tränaren. Sevilla kommer från en 1 - 2 förlust borta mot Celta Vigo. I denna match blir det dock all fokus på försvarsarbetet igen, då Espanyol har visat sig vara starka framåt. Senast för Espanyols del blev det en 1 - 0 vinst hemma mot Mallorca, där Espanyol också försvarade sig starkt. Det har Espanyol egentligen gjort ända sedan Abelardo Fernandez anlitades som den tredje tränaren för denna säsong.

Med det sagt är det fortfarande mycket kvar för Abelardo Fernandez att städa upp i Espanyol. De kommer också att ha en försiktig inställning till denna match, för att inte åka på något tidigt baklängesmål. Detta möte handlar om extremt viktiga poäng för Espanyol i bottenstriden och de skulle vara nöjda med att plocka poäng här. Då gäller det att försvara sig väl också. Vid en ledning tror jag att Sevilla återigen lägger all krut på att försvara resultatet, så ytterligare en målsnål match är att vänta.

Speltips Sevilla v Espanyol La Liga:
Under 2,5 mål - odds 1.80 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Preliminär startelva Sevilla:
Tomas Vaclik, Sergio Escudero, Diego Carlos, Sergi Gomez, Jesus Navas, Fernando, Joan Jordan, Ever Banega, Lucas Ocampos, Youssef En-Nesyri & Luuk De Jong.

Preliminär startelva Espanyol:
Diego Lopez, Javi Lopez, Bernardo Espinosa, Leandro Cabrera, Victor Gomez, Adri Embarba, Marc Roca, David Lopez, Sergi Darder, Jonathan Calleri & Raul De Tomas.
---

This is the stats tab
This is the post tip