SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Grand Finale i Europa League bjuder på ett underhållande möte på RheinEnergieStadion i Köln, Tyskland, där Sevilla och Inter gör upp kampen om trofén i ett singelmöte. Båda lagen är formstarka och har vunnit sina samtliga slutspelsmatcher. För Sevillas del blev det senast en knapp vinst mot Man United medan Inter krossade Shakhtar Donetsk och spelade en drömfotboll. Det är första gången som Sevilla och Inter möts i Europa League, där Inter, i mitt tycke, ska vara givna favoriter till att vinna titeln.

Även om Sevilla lyckades slå ut Manchester United genom att vända ett 0 - 1 underläge till 2 - 1 så var de rejält pressade. Målvakten fick göra en av sina bästa matcher. Frågan är om han kan göra det igen. Formen är fin med 20 matcher i rad utan förlust, i alla tävlingar, där de dessutom har vunnit åtta av sina nio senaste matcher. De hittade verkligen formen i rätt tid till slutspelet, där de har slagit ut Roma med 2 - 0 och Wolverhampton med 1 - 0. Sevilla har fem titlar i denna turnering redan.

För att det ska bli en sjätte Europa League titel måste Sevilla klara av den största uppgiften hittills i turneringen. De ställs mot laget som spelar på topp, med sex raka segrar totalt. Inter avslutade Serie A med bara en poäng bakom mästarna Juventus, där de hittade en fenomenal form i slutet av säsongen. Den har de tagit med sig till Europa League, där de har slagit ut Getafe med 2 - 0, Bayer Leverkusen med 2 - 1 och senast blev det en målfest när Shakhtar Donetsk slaktades med hela 5 - 0. Wow!

Jag tycker att Inter, med Romelu Lukaku och Lautaro Martinez som sprutar in mål på topp, med ett starkt försvar som bara har släppt in ett mål på de sju senaste matcher, med en laganda som är härlig, är ett mycket svårslaget lag. Sevilla kan matcha dem i defensiven, men inte på mittfältet och inte heller i anfallsspelet - då båda positionerna är bättre hos Inter än hos Sevilla. Därmed faller mitt val på att Inter vinner turneringen, antingen redan efter fulltid, eller efter eventuell förlängning och straffar.

Speltips Sevilla - Inter:
Inter vinner Europa League (inklusive fulltid, förlängning och straffar) - odds 1.66 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Sergio Reguilon, Ever Banega, Fernando, Joan Jordan, Suso, Luuk de Jong & Lucas Ocampos.

Bekräftad startelva - Inter:
Samir Handanovic, Diego Godin, Stefan de Vrij, Alessandro Bastoni, Danilo D'Ambrosio, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic, Roberto Gagliardini, Ashley Young, Romelu Lukaku & Lautaro Martinez.
---

This is the stats tab
This is the post tip