Champions League laget Sevilla FC är favoriter att slå Levante UD hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Med en match mindre spelad ligger Sevilla på samma antal poäng som stormakten Real Madrid och de regerande mästarna Atletico Madrid - där de har tre poäng upp till Alexander Isak och hans Real Sociedad. Gästerna Levante är utan seger i de nio inledande omgångarna. Formen är urusel. Inget talar för att Levante heller ska lyckas utmana om poängen - utan snarare att de åker hem helt lottlösa.

Tränaren Julen Lopetegui har lyckats skapa ett svårslaget lag med Sevilla, som säsong för säsong växer. Denna säsong har de bara en förlust i La Liga och är det laget som har släppt in minst mål av alla, nämlige tre gånger på åtta omgångar. I veckan spelade de mållöst mot de franska mästarna Lille i Champions League, där Ludwig Augustinsson återigen fick speltid och skötte sig utmärkt. Att bryta ner Sevilla är bland det svåraste som finns i La Liga, samtidigt som deras offensiv är sylvass.

Innan Lille mötet har Sevilla spelat två raka 1 - 1 matcher i Champions League mot Wolfsburg och Salzburg, där de ändå har varit det bättre laget i båda matcherna - men inte fått full utdelning. Senast i La Liga vann Sevilla borta mot Celta Vigo, efter matchens enda mål signerat av anfallaren Rafa Mir, som har ersattt den skadade toppanfallaren Youssef En-Nesyri på bästa möjliga sätt.

Levante har förvisso fått vila i helgen. Dock är de så uddlösa att det egentligen inte spelar någon roll. Under de fyra senaste ligamatcher har Levante inte lyckats näta en enda gång. Lagkaptenen Jose Luis Morales, med 4 mål hittills, har inte alls kommit upp i samma nivå och det har speglats på de övriga spelarna. Mot bättre lag har det dessutom blivit större förluster, som nyligen mot FC Barcelona, där mötet på Camp Nou slutade 0 - 3. Något liknande resultat är att vänta sig borta mot Sevilla.

I Levante är det avbräck på skadade Jose Campana, Roger Marti och Sergio Postigo samt att Mickael Malsa är ytterst tveksam till start. Därmed spelar jag på att Sevilla vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir Sevilla asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Levante seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Sevilla (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Sevilla - Levante:
1 asian -1. Odds 1.75 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Sevilla:
Marko Dmitrovic, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Ludwig Augustinsson, Fernando Neves, Thomas Delaney, Suso, Oliver Torres, Munir El Haddadi & Rafa Mir.

Bekräftad startelva - Levante:
Aitor Fernandez, Jorge Miramon, Shkodran Mustafi, Ruben Vezo, Carlos Clerc, Jorge de Frutos, Nemanja Radoja, Gonzalo Melero, Pablo Martinez, Jose Luis Morales & Roberto Soldado.
---

This is the stats tab
This is the post tip