Speltips: Youssef En Nesyri 1+ skott på mål + Sevilla över 1,5 kort @ 1,78 - Bethard -

Två lag som gärna vill ta en trepoängare här för att inte dras in i den absoluta bottenstriden i La Liga. Bortalaget Mallorca har sex poäng till godo på Cadiz under strecket medan Sevilla är nio poäng på rätt sida strecket. Så ingen akut kris för något av lagen, men sju matcher kvar och båda lagen har Cadiz kvar att möta. För Mallis del kommer det mötet redan i nästa omgång så en avgörande tid för partyön om det ska bli kvar i högsta serien till nästa säsong.

När det gäller lagens form så är det fördel Sevilla som kommer hem till Estadio Ramón Sánchez Pizjuán med gott mod efter bortasegrarna mot Getafe och Las Palmas. Veteranbacken Sergio Ramos avgjorde mot Getafe medan anfallarna Youssef En Nesyri och Dodi Lukebakio sänkte Las Palmas. Här bör Lukebakio få startplats efter fint inhopp senast. Blir intressant att se om tränare Quique Sanchez Flores kör vidare med 5-3-2 uppställningen eller ändrar till mer offensiv formation då det är hemmaplan. Få avbräck i truppen men backen Kike Salas är avstängd och Djiril Sow är skadad. Ska även testa backparet Adria Pedrosa och Loic Balde före matchen men mest som säkerhetsåtgärder.

Mallorca kommer till södra Spanien med sex raka ligamatcher där det blivit två eller färre mål. Vunnit 1-0 (hemma) mot Girona och Granada. Kryssade borta (1-1) mot Alaves och fick även med sig en pinne i 0-0 mötet borta mot Valencia. Stått upp bra mot topplagen Barcelona (0-1) och Real Madrid (0-1).

I cupfinalen mot Athletic Bilbao (i Sevilla på Estadio de La Cartuja) blev det 1-1 efter full tid och förlängningen men föll på straffar och ingen titel hem till ön.

Tränare Javier Aguirre körde defensiva 5-4-1 borta mot Real Madrid senast och det är fullt förståeligt. Här bör det dock bli två gubbar framåt i Cyle Larin och Vedat Muriqi. Bra läkkött på Toni Lato och Dani Rodriguez som båda kunde medverka senast efter sett ut att missa matchen pga skador. Jose Copete kunde inte medverka men fanns på bänken och förväntas bli kvar där då Aguirre har alla spelare tillgängliga och konkurrensen är tuff om platserna.

Lär även här ligga lågt och hoppas att man ska få nån chans framåt men säkert inte heller helt onöjda med att ta hem en poäng till Palma.

En Nesyri bästa spelaren på plan

Med råg i ryggen och hemmafansen bakom sig bör det bli Sevilla som för spelet och satsar framåt. Tre poäng in på kontot och det ska mycket till om Sevilla inte grejar nytt kontrakt. Planens största stjärna finner vi i marockanske landslagsmannen Youssef En Nesyri. 11 mål på 26 matcher är inte nåt som räcker för att hota om skytteligaseger men ändå dubbelt så många som näst bäste målgörare på planen. Mallorcas försvar är starkt men att man under 90 minuter ska förhindra En Nesyri att få iväg ett avslut på mål känns långsökt. Brukar dra iväg ett par skott per match och ett av dem bör träffa mål.

Nu är oddset på En Nesyri skott på mål inte skyhögt så för att få upp oddset så lägger vi på att Sevilla drar på sig över 1,5 kort. Har på de tre senaste matcherna följande kortstats. Las Palmas 3 kort, Getafe 5 kort och Celta 4 kort. De två senaste gångerna domare Alejandro Hernandez dömt Sevilla har han delat ut hela nio kort till Los Rojiblancos. Boubakary Soumare, Nemanja Gudelj, Tanguy Nianzou, Loic Balde och Marcos Acuna (åter efter avstängning) är några tänkbara kortoffer.

Spelet sitter om Youssef En Nesyri får minst ett avslut på mål och Sevilla drar på sig minst två kort i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip